sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Skive, viikko 6


Enää kolme viikkoo jälellä!!! Mie oon kotiutunut tänne niin hyvin, että on ruvennu ehkä jopa ahistammaa kotiinpaluu. :D

Moikkulimoiiii!

Meijän "perhe" hajos viime viikolla kun porukkaa lähti omiin koti kaupunkeihin työjaksolle. Alku viikko oli vähän mieli maassa, mutta töissä päivät kului nopeeta. Itsenäisesti sain taas asentaa valaistukselle kaapeleita ja jakorasioita. Miusta on mukava kun siinä on niin ,monta työvaihetta ja joka kerta voit eri järjestyksessä tehä, nopein on kuitenkin et eka kaikki rasiat joka huoneeseen sitten kaapeloinnin ledvalaistukselle ja sitten "perusvallaistukselle". ;D

Muuten olin samalla työmaalla koko viikon mutta maanantaina olin Kimin mukana työmaalla missä olin ensimmäisenä päivänä Jacobin kanssa. Sain pätkii 20 paria kaapelin pätkiä valaistukselle, sain kuviaki lueskella, asennettiin myös putket kaapeleille kattoon.

Kuvia valaistukselle


Valaistuksen paikkoja








Asuntolalla ollaan pelailtu pingistä ja uunoa muiden nuorten kanssa ja Christinan kanssa käytiin ulkona syömässä.

Matkalla syömään löyty tämmöinen :D

Oli hyväää :p


 Viikonloppuna vietin aika paljon aikaa Grönlannista kotoisin olevan Kristianin kanssa, käytiin kävelyllä pari kertaa ja puhuttiin niitä näitä. Kristian tykkää dj hommista ja hänellä oli keikka Australian baarissa lauantaina! 


 Täällä on ollu perjantaina ja lauantaina tosi lämmintä, perjantaina tarkeni olla t-paita päällä! ;)




Sunnuntaina vietin aikaa Casperin kanssa, hän opiskelee :

Supply Operator:
The education takes 2 years in total. You are taught to perform all kinds of tasks in connection with distributing electricity in the supply grid. You learn to use different kinds of monitoring equipment; to monitor and handle equipment for electrical distribution; to perform conduit techniques on all kinds of supply cables; to attach high power conduit stations and transformers as well as a long row of other tasks to establish and maintain the power grid. At the institute we also focus on teaching you how to work safely in a workplace, by focusing on electrical safety and lifesaving first aid. This education is only offered at two institutes in Denmark, one of them is Skive Technical Institute.

Tää on suoraan Skive tekniske skolen sivuilta kopioitu, miun aivot ei nyt osannu suomentaa tätä :D

(https://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/11741/36/SkiveTechnicalInstitue01.01.16.pdf)

Eli siis sähköalaa opiskelee, mutta enemmän kun juteltiin niin selvis että hänellä on luki- ja kirjotushäiriö. Ja Casper kerto että se on heidän suvussa yleistä ja myös Tanskassa on paljon ihmisiä jotka ei osaa lukea tai kirjottaa tai se tuottaa todella paljon vaikeuksia.

Mutta..

...Miusta on ihan mielettömän hienoo että hän opiskelee ja olin tosi yllättyny kun hän kerto että käyttää paljon esimerkiks puhelinta apuna. Puhuu mikkiin ja puhelun kirjottaa tekstin automaattisesti ja tällä tavoin kirjottaa viestejä tai koulutehtäviä. Ja tää on Casperin toinen ammatti mihin opiskelee. 
Mielettömän siistii ettei anna tämmösen asian vaikuttaa opiskeluun, vaikka se vaikeuksia tuottaa!

Oon siis taas saanu tutustuu mielenkiintosiin ja ystävällisiin henkilöihin, ja vielä on 3 viikkoo aikaa tutustuu vielä uusiin! :)



Perjantaina kävin ottaa ittelleni myöhäisen synttärilahjan ja muiston täällä olosta ;)



3 kommenttia:

  1. Hieno postitus ja upea tanskan tatska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hieno informatiivinen tatska. Niinalla menee täällä tosi hienosti ja käskin jatkaa samaan malliin liikkumista ja elämistä kun siihen on mahdollisuus!

      Poista
  2. 👍👍hienoa Niina! Mielenkiintoisia työhommia, uusia tuttavuuksis ja mukavia muistoja!

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...