keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Praha viikko 3

Maanantai
Aamu alkoi puuhommilla puunveisto puolella. Opettaja antoi meille laudan jossa oli veistetty erillaisia kuvioita joista saimme jokainen päättää minkälaisen kuvion veistämme. Piirsimme kuviot omille laudanpalasille ennen veiston aloitusta.


Sitten lähdimme veistämään. Alku oli todella hankala mutta kyllä se siitä lähti paranemaan mitä enemmän teki.



valmiit tuotokset (Iiris, Markus, Milla & Meri)




Tiistai
Jatkoimme puunveitämisellä. Opettaja antoi taas laudan jossa oli taas erillaisia kuvioita joista saimme päättää mitä teeme. Valitsimme kuviot, piirsimme ja rupesimme veistämään. Edellisen päivän ansiosta tiesimme mitä piti tehdä.
Edelleen veistäminen oli haastavaa mutta onnistui paremmin kuin edellisenä päivänä.

valmiit tuotokset ( Markus, Milla, Iiris & Meri )

Keskiviikko
Menimme aamusta mainoskrafiikan tunneille. Tehtävämme oli suunnittella kuvio jonka kaivertaisimme ja painaisimme kankaalle ja paprulle.
Kuvion piti olla geometrinen ja arkkitehtuurinen. Saimme ottaa inspistä erillaisista arkkitehtuuri kirjosta joita opettaja oli tuonut.

Millan kuvion suunnittelua

Kun suunnitelmat olivat valmiit rupesimme kaivertamaan kuvioita linolaattan. 

Torstai
Viimeistelimme kaiverrukset ja siirryimme toiseen luokkaan jonka valmistelimme painamista varten. Rullailimme kuvion päälle väriä ja sen jälkeen painoimme kuvan paperille. Vähän jollai moukarilla paineltiin jotta kuvio tarttuisi varmasti kaikkialta. Pystyimme tekemään monilla eriväreillä ja sekoituksilla. Piti painaa myös muutama kuva kankaalle koska kuullemma tarvitsimme kankaale painettua kuviota ensiviikon hommissa.

Millan kankaalle painettu kuvio.
Torstai illan riennot:
Kaikkiin museoihin oli kello 18.00 - 22.00 ilmainen sisäänpääsy ja tottakai käytimme tämänkin hyväksi ja lähdimme kiertelemään museoita. Ensimmäisenä kävimme NATIONAL GALLERY IN PRAGUE - FAIR TRADE PALACE nimisessä paikassa. 


Kiersimme paikan itsenäisesti läpi. 

Seuraavana menimme DOX nimiseen paikkaan. Kaikkialla pursui ihmisiä. 



Olisimme halluunet päästä käymään hössäkän sisällä mutta sinne oli niin kovat jonot että päätimme jättää välistä. 

Kummassakin museossa oli enemmän modernia taidetta. Muissa paikoissa emme ehtineetkään sitten käymään.



Perjantai
Tänä päivänä oli luvassa hieman erillaisempaa hommaa nimittäin 3D tietokoneohjelmalla suunnitellua.
Jakauduimme ympäri luokkaa yhden tai muutaman oppilaan tutoroitavaksi. Oppilaat neuvoivat miten ohjelmaa käytetään ja opettivat miten saa tehtyä 3D kuvioita. Ohjelma oli tsekin kielinen joka tuotti mukavasti haastetta mutta onneksi oppilaat tulkkasivat. Kokeilimme eka perus kuvioita ja kun ne oli hallussa rupesimme tekemään linnaa. Omanlaisen linnan sai 3Dpalikoista muodostaa ja koota. Jotkut teki perus linnan, joku lähti vähä haastavammalla ja joku lähti vähän vapaammalla tyylillä toteuttamaan linnaa. 

Jossain vaiheessa vaihtui luokka ja meitä tuli taas uudet oppilaat auttamaan. Meille opetettii toinen tekniikka tehä kuvioita ja kun se oli hallussa rupesimme tekemään shakkinappulaa tai sit omanlaista kuviota.
Kun saimme kuviot valmiiksi tulostimme niistä kuvat paperille. Höpötimme hetken opettajan kanssa ja sitten pääsimme viikonlopun viettoon.

Iiriksen 3D teoksia:




Terveisin Prahan nelikko















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...