sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Terveisiä Falunista viikot 2 ja 3

No niin, tämä on nyt toinen viikko Falunista ja toinen blogiteksti, josta tosin tulee hyvin lyhyt koska tällä viikolla en ole tehnyt kovinkaan erikoista tai kirjoitettavan arvoisia asioita.

No, olen töissä lemmikkieläinliikkeessä nimeltä TassCompaniet, ja työaikani on 11-18 ja miksi tämä on mainitsemisen avoista, koska melkein kaikki liikkeet menevät viiden ja kuuden välillä kiinni ja aukeavat yhdeksän ja kymmenen välillä 😆, joten töiden jälkeen kerkeää käymään ruokakaupassa. Olen kuitenkin tehnyt tuttavuutta paikallisten kahviloiden kanssa, hintataso on sama kuin Suomessa mutta valikoima on erityisruokavalioita ajatellen parempi.

Olen myös käynyt paikallisessa museossa, joka oli yllätys, ilmainen ja suoraan sanottuna suurempi kuin Savonlinnan paikallismuseo.

Lauantaina oli joka paikassa suruliputus Tukholman tapahtumien takia, mutta muuta mainitsemisen arvoista ei taida tällä viikolla olla.

Lisään viikon kolme tekstin tähän samaan koska muuten olisi todella lyhyt teksti.

Tämä viikko on sujunut aika pitkälti samalla tyylillä kuten aikaisempikin ja koska nyt on pääsiäislomat on melkein kaikki paikat kiinni.

Olemme Lin kanssa viettäneet aikaa Pontuksen kassa, joka on ruotsinsuomalainen ja asuu samassa kerroksessa meidän kanssa. Itseasiassa nyt paikassa on enemmän porukkaa kun tullessamme, olemme myös tehneet tuttavuutta vanhemman ruotsalaisherran kanssa jonka nimeä emme tiedä. Hän tulee usein katsomaan telkkaria meidän kanssa ja koska emme tiedä hänen nimeään kutsumme häntä Lin seinänaapuriksi, voitte varmaan arvata syyn.

Muuten asiat ovat aika entisellään. Minun työnkuvani on aikapitkälti pysynyt samalla tosin nyt olen päässyt avustamaan koirien liikuntaterapiassa mikä on todella mielenkiintoista. Tässähän tämä taitaapi olla tältä viikolta, teen lisäyksiä jos jotain tulee mieleen.


Toinen viikkoni Dalateatern:illa pyörähti käyntiin Bergtagna-kesäteatteriproduktion penkkejä matkatessa. Periaatteessa työaikani on 8-17 mutta käytännössä se voi yhtä hyvin olla 12-23 tai kahdessa vuorossa keskipäivänpaussilla tai aamuvuoro ja illasta esitys. Tänä tiistaina työskentelin ompelimossa ja sain tavata pukusuunnitelijan. Korjasin kansallispukutyyppistä liiviä ja vaihdoin siihen kiinnitushakaset. Illalla sain nähdä vierailevan teatteriseurueen teoksen Transaktion, joka käsitteli nuorten miesten välistä maksullista seksiä ja sen ympärillä käytävää keskustelua, ja keskustelemattomuutta.  Keskiviikko meni Gimsbärkessä, pienessä kylässä jonka maaseutuyhdistyksen kerhotalossa esitettiin Försvinnandet-kiertueen kevään viimeinen näytös. Försvinnandet kertoo Alzheimerin tautiin sairastuvasta henkilöstä sekä sen tuomasta todellisuudenmuutoksesta. Tuotanto oli huima menestys, lippuja myytiin yli 200% niin paljon kun toivottu. Oli mielenkiintoista kokea teos auton uloslastausvaiheesta ja rakentamisesta yleisön ilmaantumiseen, itse esitykseen ja loppupurkuun. Kotona olimme yhdeltätoista illalla. Ne päivät jolloin rekvisiittavastaavamme Beata, ei ole teatterilla teen muille osastoille töitä, kuten ompelimossa , varastolla ja maskeerauspuolella. Ja maalaan niitä penkkejä kesäteatteria varten, kuten nyt torstainakin. Penkeistä tulee punaisia, ja maalataan Falunin tavaramerkkimaalilla "Falu röd" joka louhitaan Falunin kaivoksesta, joka on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Samaisena päivänä sain myös olla mukana ensimmäisessä viikkokokouksessani. Niissä teatterinjohtajamme Lisa käy läpi yleistä tietoa ja yleisesti vaihdetaan tietoa eri osastojen välillä.  Perjantai alkoi tuotantokokouksella. Kyseessä Bergtagnaproduktio. Näissä kokouksissa kaikkien osastojen edustajia on paikalla ja jokainen osasto käydään tuottajan johdolla läpi. Tuotantokokouksen jälkeen jäimme keskustelemaan lavastajan kanssa työtehtävistäni sillä saralla ja päädyimme tulokseen että minua tällä hetkellä tarvitaan enemmän maskipuolella sillä lavastus on enemmän erikoiskäsityöläisten vaiheessa tällä hetkellä ja hän koki että haluaa minut mukaansa myöhempään vaiheeseen päästessä.  Perjantaina oli myös soppteater eli keittoteatteri surana suomennoksen, mikä käytännössä tarkoittaa vierailevana esitystä jonka aikana yleisölle tarjoillaan keittoa lisukkeineen. Nämä ovat todella suosittuja teatterilla kun teatterilla ja ihmettelin miksen ole törmännyt tähän käytäntöön Suomessa..

Kolmas viikkoni alkoi maskipuolella. Olimme sopineet maskeeraajan,Cajsan kanssa että saisin työskennellä hänen luonaan koko viikon sillä hän työskentelee yksin ja koki seurani voimaannuttavana sillä hän tarvitsi ideoidenvaihtoseuraa ja kysyi mikäli minua kiinnostaa luonnonkosmetiikka ja peruukit. Kyllä kiinnostaa, lievästi ilmaistuna! Autoin silmälasien ja peruukkien läpikäynnissä ja niiden seasta löysin onneksemme sekä sopivat kaikilta että peruskirja ja hiuslisäkkeitä joita voimme hyödyntää Bergtagna:ssa. Maanantai-illalla meillä oli Bergtagnan nimissä läpiluku ja koko 85-henkisen työtiimiin esittely. Suurin osa on statisteja, eli amatöörinäyttelijöitä näyttämöllä olijoista. Tiistaina teimme maskeeraajan kanssa kokeilua luonnosta kerätyillä kasveilla; erilaisilla lehdillä ja kävyillä. Tarkoituksemme oli saada niistä kestävämpiä ja maskeeraja antoi minulle vapaat kädet materiaalivalintojen suhteen joten päädyin maalaamaan kaikki puuliimalla jotta ne pinnoittuisivat. Keskiviikkona pinnoitin luonnonkappaleet toistamiseen ja värjäsin ensimmäistä kertaa elämässäni hiuksia. En tosin omaa pehkoa vaan aitohiuslisäkkeitä. Luomuhiusväri oli minulle uusi ja lempeä tuttavuus, vaikka toimenpide pitikin uusia sillä hiuslisäkkeet olivat niin kemikaalien kyllästämät ettei yrttipohjainen väri tartu yhtä hyvin kun luonnontilassa olevaan hiukseen. Torstai meni rauhoitettua aitohiusperuukkia selvitellessä ja Bergtagnan peikkokuningattaren kruunua prototyyppi rakenteessa.

1 kommentti:

  1. Lin työhommat tuntuvat ainakin olevan tosi mielenkiintoisia ja kiva, että Krista oot päässy oppimaan uutta...koirien liikuntaterapiasta en ole kuullutkaan. 😀 Yritähän vaan Kristakin ruotsia puhua, sieltä se jostain muistista tulee ☺

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...