maanantai 3. huhtikuuta 2017

Praha viikko 2

Maanantai
Aloitimme 8 koulun piirustuksella ja maalauksella. Aamusta oli alastonmallin maalausta ja päivemmällä elävän mallin kasvokuvan maalamista/piirtämistä. Tekniikka oli taas vapaa. 

Tiistai
Aamu alkoi taas uuden opettajan seurassa asetelman maalauksella akryylimaaleilla. Tällä kertaa oli tarkoitus tehdä todenmukainen maalaus asetelmasta. Ensin luonnostellimme muutaman kuvan ja sen jälkeen rupesimme sutimaan. Haastetta toi asetelman esineiden erimuodot, perspektiivi, etäisyydet ja syvyysvaikutelma kuvaan. Tehtävään tarkoitettu aika oli liian lyhyt halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.


Keskiviikko
Lähdimme opettajan johdolla läheiseen puistoon piirtämään elävää mallia. Tehtävämme oli piirtää mahdollisimman nopeasti mallin siluetti. Seuraavaksi meidän piti piirtää liikkuvaa liikettä joka oli itsessään jo vaikeata. Piirtämisen piti tapahtua todella nopeasti josta myös opettaja demostroi näyttelemällä tiikeriä ja  murjahtelemalla. Seuraava tehtävä olikin oma pärstä. Menimme viereisen rakeunnuksen ikkunan luo kyykistelemään ja tarkoituksena oli piirtää oman naaman heijastus. Kun pärstämme olivat paperilla pääsimme viereiseen leikkipuistoon leikkimään. Osa opillaista piirsi leikkiviä oppilaita. Leikkituokion jälkeen muut oppilaat lähtivät muille tunneille ja matkoimme matkaa keskustaan opettajan ja mallin kanssa. Pysähdyimme paikalliseen ravintolaa jossa opettaja antoi tehtävänannon tälle ja seuraavalle päivälle. Tehtävänannon jälkeen opettajan seurassa oleva malli, Josef vei meidät katsomaan paikallisia nähtävyyksiä. Koulu loppui sinne.



Tostai
Tämän päivän tehtävä oli kierrellä lisää nähtävyyksiä ja kuvailla arkkitehtuurisia kohteita. Tehtävän annon mukaan kuvat piti mennä näyttämään iltäpäivällä koululle ja niistä oli tehtävä meille keksittynä.
Koululle päästyämme aloitimme suunnittelemaan pienoismallia prahan kaupungista. Kun suunnitelmat olivat valmiita pääsimme kotia.

Astronominen kello

Mallikappale kaupunki pienoismallista

Perjantai
Viimeistelimme suunnitelmat ja aloimme printata valokuvia. Leikkasimme kuvat irti ja liimasimme levylle. Kun liima oli kuivaa leikkasimme ne levyltä pois. Pienois mallia ei koottu loppuun asti koska sen kuljetus olisi liian hankalaa muuten. Samalla työntouhussa tutustuimme oppilaisiin jotka ovat lähdössä loppukeväästä vaihtoon Savonlinnaan Samiin vaihtoon pariksiviikoksi.

Iiriksen ja Millan kaupungit

Vapaa-aika
Majoitus jossa asumme on hieman karu ja vanhanaikainen. Hieman oli totuttelemista mutta kyllä se siitä. Nelikomme ryhmähenki on loistava ja näin ollen kaupassakäynnit ja ruokailut tapahtuvat yhdessä. Ruuanlaittossa pitää käyttää mielikuvistusta koska käytössä on vain kaksi liettä eikä mitään muuta (ei uunia ei mikroa). Ostamme suurimmaksi osaksi yhteisiä ruokia joka helpottaa arkea ja lompakkoon katsomista. 
Koulun oppilaisiin tutustumista hankaloittaa luokkien vaihto tiehään tahtiin ja ehkä vähän kielimuurikin. Suurimman osan ajasta vietämme keskenämme eli nelistään. Turisteja täällä on tällähetkellä todella paljon jonka ansiosta olemme tavanneet myös muutavan suomalaisen joista yksi oli myös erasmus vaihdossa. Säät ovat olleet hyvät, noin 20astetta melkein jokapäivä mutta silti pientä koti-ikävä rupee pikkuhiljaa puskemaan. 


(Milla, Markus, Iiris ja Meri)

Terveisin Prahan nelikko 







1 kommentti:

  1. Te olette kyllä mainio tiimi!! Onko siellä kevät miten pitkällä? Miten arjen pyöritys eroaa kotiarjesta? Miten ruoka? Kulkeminen?

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...