maanantai 24. huhtikuuta 2017

Suomen ja Venäjän keittiöiden erot ja matkan jälkitunnelmat.

Keittiöiden väliset erot



Fransmanni ravintola venäläisittäin.
Suomen ja Venäjän keittiöt eivät hirveästi eroa toisistaan, mutta joitain eroja oli. Venäläisessä keittiössä jätteiden lajittelu on täysin vieras käsite ja kaikki roskat laitettiin samaan astiaan. Suomessa taas ollaan erittäin tarkkoja lajittelun suhteen. Venäjällä oltiin myös joissain asioissa äärimmäisen tarkkoja, kuten siinä, että salaatin on oltava rutikuivaa pesun jälkeen. Työajalla tupakointi oli myös sallittua. Lämpötiloissakaan ei oltu niin tarkkoja, esimerkiksi kypsä liha saattoi olla pöydällä sen kaksi tuntia, mikä suomessa olisi ennenkuulumatonta.
Ravintola salia

Matkan jälkitunnelmat

Matka oli kokonaisuudessaan mukava ja opettavainen. Pietari oli hieno kaupunki ja turistina sinne voisi lähteä uudelleen. Työnteko oli välillä hieman vaikeaa kielimuurin takia ja välillä joutui keittiössä seisoskelemaan paikallaan, kun tekemistä ei ollut. Myös ennakkoluulot venäläisiä ihmisiä kohtaan muuttuivat, sillä ihmiset olivat kohteliaita ja ystävällisiä. Miinuksena mainittakoon Pietarista pakokaasun ja tupakan käryinen ilmasto, hullu liikenne ja väenpaljous. 

-Riku & Samuli

1 kommentti:

  1. Hyviä huomioita, positiivista ja negatiivista! Varmasti opettavainen matka ☺

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...