sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Skive All inclusive vko 1

Näin on ensimmäinen viikko kulunut Skive Tekniske Skolessa ja nyt jo hirvittää, että pitää palata Suomeen jo neljän viikon kuluttua! Päästäisköhän Erasmus ja Anne-Mari minut vaikkapa Prahaan syksyllä...No mutta ei ahnehdita vielä!

Olen verhoilukurssilla ja minun lisäkseni ryhmään kuuluu seitsemän tanskalaista naista, joista vain yksi on ns. nuori. Heti maanantaiaamuna liityin muiden joukkoon ja opiskelu eli jakkaran perinteinen verhoilu alkoi liimaamalla valmiit rungon palat yhteen. Opetus on sekä tanskaksi että englanniksi. Hyvä kuvallinen opetusmateriaali on tanskaksi ja sitä ymmärtää aika hyvin kun se luettuna ei poikkea kovinkaan radikaalisti ruotsin kielestä. Kommunikoi itse tanskaksi (sanoja), ruotsiksi sekä englanniksi. Kuten Niina (Silanen) kirjoitti omassa blogissaan, ruotsin kieli löytyy jostain takaraivosta!  Jos on vähääkään tehnyt jotain käsillään, sanoisin täällä pärjää lähes ummikkona.
Pääopettajana toimii Hanne (lausutaan Hene) sekä myös Lea opastaa meitä.

Viikon kuljettuani tällä koulualueella silmät ja korvat auki, olen tehnyt seuraavia havaintoja:
opiskelijat ovat täällä opiskelemassa eivätkä kuluttamassa aikaa. Opiskelijat käyttäytyvät aikuismaisesti ja myös näyttävät siltä. Täällä ei pelleillä irtoripsillä eikä revitellä autoilla.
Täältä valmistuu ammattilaisia, jotka tulevat taatusti etenemään elämässään. Myös opettajilla tuntuu olevan enemmän auktoriteettia kuin omassa opinahjossani. Opiskelijat noudattavat sääntöjä sekä siisteyttä ja se luo yleistä viihtyvyyttä kaikille.

En voi muuta kuin lämpimästi suositella kaikille harjoittelujaksoa täällä! Tanskalaisten kanssa on hyvin helppo tulla toimeen, eikä kielimuuria kannata pelätä. Sisustussuunnittelijoille ja teatteritekniikkalaisille olisi täydellistä tulla harjoittelujaksolle tuonne verhoomoon! Kaikin puolin reissut avartavat näkemystä niin kulttuurista, arkkitehtuurista, muotoilusta kuin toimintatavoista ja kaikkea tuota voi hyödyntää omassa opiskelussaan. Ihan muuta kuin tuijottaa Pinterestistä jo jonkun valmiiksi keksimiä juttuja.

"Näillä mennään!"






2 kommenttia:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...