sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tallinna - ajatuksia kotiinpaluun jälkeen

Hei!

Olen ollut jo viikon päivät kotona, mutta ajattelin tehdä vähän yhteenvetoa fiiliksistä harjoittelun jälkeen.

Tykkäsin että Rahvusooper Estonialle oli helppo tulla harjoitteluun, koska työntekoon pääsi heti. Tekeminen oli pääosassa ja sen lomassa oli helppo tutustua ihmisiin. Meille harjoittelijoille annettiin usein oma tehtävä jonka sitten itsenäisesti suoritimme, tuli fiilis että meihin luotetaan ja työnjälkeemme ollaan tyytyväisiä. Välillä olimme jonkun työntekijän apuna, ja silloin oli kiva kuulla kuinka he olivat päätyneet teatteriin töihin; mitä olivat opiskelleet tai tehneet aiemmin.

Omasta harjoittelustani entistä mukavamman tekivät toiset harjoittelijat, virolaiset Andra ja Erleen. He olivat tosi napakoita ja ystävällisiä tyttöjä, ja oli kiva että oli joku jonka kanssa jutella paitsi työstä, myös vähän kysellä Tallinnan kivoimpia paikkoja.

Asuin Muusa majutus -nimisessä opiskelija-asuntolassa, ja minulla oli kaksi kämppistä, joten kotonakin oli seuraa, mutta sai toki olla rauhassakin kun sitä kaipasi. Asuntola oli tosi siisti ja rauhallinen, ja kivalla paikalla Kadriorg-puiston lähellä. Puistossa sijaitsee Kumu- ja Kadrioru-taidemuseot jotka ovat käymisen arvoisia paikkoja!

Parasta harjoittelussa oli nähdä produktion rakentuminen, se kuinka monen ihmisen panos lopulta synnyttää upean esityksen! Opin myös uusia tekniikoita, pieniä jippoja ja materiaaleja. Näistä täytyy kertoa enemmän luokkalaisille myöhemmin!

Iso anti oli myös Tallinnan teatteritarjonta, näin paljon todella mielenkiintoisia esityksiä, joista sai hyviä ideoita ja inspiraatiota.

Voin lämpimästi suositella Rahvusooper Estoniaa harjoittelupaikaksi teatteritekniikkalaisille. He kertoivat että mielellään ottavat harjoittelijoita, ja että heillä onkin melkeinpä koko ajan opiskelijoita lavastusosastolla. Kannattaa kysyä milloin olisi eniten tekemistä, että saa mahdollisimman paljon irti reissusta.

Lopuksi on pakko antaa vinkki kaikille Tallinnan matkaajille, harjoittelijoille tai muuten vaan kaupungissa vieraileville! Kävin vikana lauantaina opastetulla kierroksella vanhassa kaupungissa, etukäteen odotukseni eivät olleet korkealla, mutta kierros oli ihan superhauska! Opas, Heli, kertoi värikkäästi paitsi Tallinnan historiasta, myös hulvattomia (ja samaan aikaan surullisia) anekdootteja elämästä neuvostovallan alla. Tallinnalaisten opiskelijoiden järjestämät kierrokset ovat ilmaisia (lopussa kyllä mielellään antaa tippiä!) ja lähtevät vanhan kaupungin turisti-infon edestä joka päivä klo 12 (kesällä useamminkin, tässä tietoa enemmän http://www.traveller.ee/tour/tallinn-free-tour).

Kiitos vielä Samiedulle ja Erasmukselle mahdollisuudesta lähteä harjoitteluun!

1 kommentti:

  1. Hienoa! 👍 ja kiitos tuosta opaskierrosvinkistä! Pitää käydä seuraavan kerran kierroksella.😀

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...