sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Falun

Hejsan!

Terveisiä Ruotsin Falunista.  Sää on ollut vaihtelevaa joten en pääse kehuskelemaan upeilla ja aurinkoisilla keleillä, tosin tänään on todella kaunis ja aurinkoinen keli 😀.

Mutta, minä taidan aloitella.
Ensimmäinen viikko on pian ohi ja ajattelin että nyt on hyvä hetki kirjoitella jotakin. Olemme täällä nyt kolmestaan tosin Tiina lähtee huomenna (Sunnuntai 2.4) takaisin Suomeen joten jäämme tänne Lin kanssa kaksin kolmeksi viikkoa.

Tämä viikko on mennyt pitkälti tutustuessa kaupunkiin ja opetellessa liikkumaan täällä. Asumme Falu Fängelse Vandrarheimissä, joka kohoaa keskustan yläpuolelle joten kaikki on pitkälti kävelymatkan päässä, koti-ikävä ei ole ihan vielä iskenyt mutta sitä odotellessa.

Olemme käyneet usein ulkona Tiinan ja Lållån kanssa, jälkimmäinen on puutekniikan opettaja ja Tiinan 'ystävä' 😆. Lållå otti myös meidät omalle vastuulleen, joten jos jokin hätä iskee meidän tulee kuulema ottaa häneen yhteyttä.
  Kuten jo mainittu olemme käyneet tällä viikolla usein porukalla ulkona, heti ensimmäisenä päivänä kiinalaisessa ravintolassa (tapasimme Lållån siellä), sitten monesti pienemmissä kahviloissa ja eilen King's Armsissa joka on paikallinen ravintola, Lållå oli mukana.
Tänään kävimme Tiinan kanssa vielä Borlängessä, joten ei ole tullut istuskeltua omassa huoneessa.

Minun oma viikkoni alkoi, että kävin tekemässä sopimuspaperit lemmikkieläinliikkessä, jossa työskentelen, keskiviikkona ja aloitin työt torstaina joten takana on kaksi 7 tunnin työpäivää. Työ on ollut tähän mennessä aika pitkälti liikkeen puhtaanapitoa, mutta kuten sanoin takana on vasta kaksi työpäivää. Minä kuitenkin pidän työstä ja liikkeen omistaja on mukava ja hänen kaksi koiraansa ovat lutuisia rapsutusten kerjääjiä.
  Tällä viikolla on tullut käytyä usein syömässä ulkona, joten majapaikan keittiö ei ole tullut vielä kovin tutuksi.
  Itse olen pitkälti asioinut englanniksi, paria poikkeusta lukuunottamatta (en luota yhtään omaan ruotsin kielitaitooni), mutta sillä pärjää. Kukaan ei tunnu olettavan että osaat ruotsia ja monet osaavat puhua loistavaa englantia, joten kieli ei ole ollut ongelmana. Ainoa on minulla, etten voi olla kassalla, mutta harvat paikat antaisivatkaan ulkomaalaisen työskennellä kassalla.
 Krista


Minun ensimmäinen työpäivä alkoi hassuhkosti, sillä kävi ilmi että  koko teatterinväellä oli palokoulutus. Törmäsimme onneksemme pariin näyttelijään jotka avarsivat tilannetta samalla esitellen minut meidät rakennukseen johon jo ensi kosketuksella meinasimme Kristan ja Tiinan kanssa eksyä. Seuraavana päivänä pääsin oikeaoppisesti sopimiksenkirjotuksen jälkeen tutustumaan työnjohtajani Håkanin kautta koko talonväkeen ja rakennukseen syväluotaavasti. Aikamoinen onnenkantamoinen minulle että ensimmäisenä työpäivänäni pääsin Får jag finnas för dig-kiertuenäytelmää seuraamaan. Näytelmä käsitteli identiteettiä sekä toisten ja itsen hyväksymistä. Ikähaarukkana yläasteikäiset ylöspäin vaikka kiertue on esiintynyt lähinnä kouluilla. Ensimmäisen viikon puolella kerkesin vielä roudailuhommiin toista Försvinnandet-nimistä kiertuenäytelmää rakentamaan kyläpahaseen maaseudulla ja luurankorekvisiittaa hakemaan. 
Li

 





1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...