sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Belgia ja Saksa 4 vko

Merjan kuulumiset:

Viimeisellä työviikolla kyselin vaihtelua tekemisiin, sillä pesut ja muut päivätoimet oli hallussa, jopa RR-mittaus alkoi jo sujua mekaanisella mittarilla:) Torstaina ja perjantaina olin fysioterapeuttien mukana. Seurasin kylvetystä poreammeessa, hierontaa, kinesteettista hoitoa ja lymfahoitolaitteen käyttöä.

Versaillesin palatsi edestä.
Viikolla kävin Aachenissa,  Jaanan kanssa Lindt-tehtaan myymälässä:) Ja torstai iltana minä ja Jaana mentiin Willyn (82v.) kyydissä Aacheniin, Roncali sirkusta katsomaan. Oli kyllä huippu esitys:) Ja huippu pelottava rallikyyti autobanalla:O

La aamuna junalla Pariisiin:) Iltapäivä meni Versaillesissa palatsissa ja puutarhassa kierrellessä. Käveltyä tuli PALJON 3-4 h aikana. Versailles on upea, loistelias paikka. Katselin haltioituneena ja hämmentyneenä ympärilleni, voi sitä loiston ja hulppeuden määrää. Maalauksia paljon katossa, seinillä, upeita huonekaluja. Ja puutarha on tarkkaan suunniteltu, säntillinen. Kesällä parhaimmassa loistossaan, kun kukat on istutettuna.

Näkymä Eiffelistä Trocadérolle.
Sunnuntai aamusta käveltiin Notre-Damelle. Matkalla on nähty monta kirkkoa, ehkä Notre-Dame kuitenkin upein. Seuraavaksi metrolla lähelle Montmartrea. Kiivettiin kukkulalle ja taas kirkko, Sacré-Coeur. Ihasteltiin vain ulkoa päin ja ihasteltiin myös upeita näkymiä Pariisiin. Käytiin katsastamassa taiteilijakatu ja matka jatkui kohti Eiffeliä.
Metrossa matkalla kohti Trocadéroa ja Eiffeliä, taskuvaras vei laukustani lompakon ja siitä matkarahat:( Uskomatonta, mutta totta. Joku antoi lompakkoni metron lattialta takaisin, kortit säilyi.

Eiffel-torni on mahtava kokemus nähdä Trocadérolta. Mutta vielä mahtavampi on nähdä Pariisi Eiffelin huipulta:) Ja Eiffel sekä Triomphe (Riemukaari) ja Champs-Èlysées pimeällä, ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa. Näkymä on mykistävä. Katseltiin Pariisia myös Seinen-jokiristeilyllä:)


Maananta aamusta käytiin katsomassa Moulin Rouge. Vielä vähän Champs-Èlyséetä ihailemaan. Klo:12 alkaen Louvreen. Tauluja, muumioita, saviesineitä yms. Paljon kaikkea taidetta VALTAVASSA rakennuksessa ja Mona Lisa. Ei edes jaksettu kävellä joka paikassa. 3h oli aivan riittävästi kävelyä.













Louvressa oli myös paljon kalliita merkkiliikkeitä.
















Hotellilta junalle mennessä Jaana kaatui. Ambulanssi, sairaala, rannemurtuma, leikkaus. Mie olin ylimääräisen yön Pariisissa hotellissa. Tiistaina junalla Belgiaan ja keskiviikkona lento Suomeen. Jaana pääsi lentämään torstaina Suomeen.

Yhteenveto matkasta. Ehdottomasti kannattaa lähteä vaihtoon. Vaikka oma englannin kielitaitoni on aika onnetonta ja saksankieli olematonta, silti pärjäsin. Belgiassa palvelutalossa saksankielestä olisi ollut paljon apua. Nähtiin ja koettiin matkalla PALJON. Junat, bussit ja metrot on todella käteviä, halpoja ja helppoja käyttää niin Saksassa, Belgiassa, kuin  Ranskassa. Aina kannattaa kysyä ja pyytää apua. Kiitos tästä mahdollisuudesta ja matkaseurasta.

Nyt jo hieman toipuneena oli helpompi kirjoittaa viimeiset tapahtumat:)

1 kommentti:

  1. Teidän reissuun on mahtunut kaikkea mahdollista, paljon hienoja kokemuksia ja myös ikäviä, mutta tällaista saattaa tapahtua - ja kaikesta selvisitte hienosti. 😀👍

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...