maanantai 17. huhtikuuta 2017

Skive/Kööpenhamina, vko 8

Taas on viikko vierähtäny ihan huomaamatta, mutta tekemistäkin on kyllä ollut! :)

Viikonlopun ja alkuviikon asustelin Philipin luona ja keskiviikkona hän muutti uuteen, ikiomaan, asuntoon. Joten olin muuttoapuna, ja tein sen mielelläni, koska sain kuitenkin katon pään päälle! =)

Työviikko oli siis lyhyempi pääsiäisen takia ja töissä vedettiin Christofferin kanssa netti- ja antennikaapelit kaikkiin asuntoihin ja siinäpä viikko töiden osalta vierähti.

Torstaina suuntasin Kööpenhaminaan, bussilla 888, mikä on vähän niinkun Onni-bussi meillä. Edestakaset liput oli n, 380 kruunua eli 50 euroa. Ei paha, sillä juna ois ollu tuplat! Matka suuntaansa kesti n. 5,5 tuntia, mikä on n. tunnin enemmän kun junalla. Mutta halvempi ja bussissa oli myös miljoona kertaa paremmin toimiva Wi-Fi! :D

Torstaina olin Köpiksessä vähän jälkeen neljän ja Sarah oli minuu vastassa Valbyn pysäkillä. josta otettiin paikallisbussi Sarahin ja hänen äitin kotiin. Sarah asuu äitinsä ja ihanan söpön Kome (en oo varma kirjotinko oikein:D) koiransa kanssa. Koira on adoptoitu katukoira Romaniasta!

Kun oltiin tavarat saatu kasaan ja Anne-Marie mukaan käytiin ensin syömässä hampparit lähellä olevassa hampparipaikassa. Otin röstihampparin ja se oli SUPER hyvää, hinta noin 25 euroa, sisältäen ranut ja juoman. Aika kallis miun mielestä, mutta Kööpenhamina on kallis paikka!
Ruuan jälkeen käveltiin lähialueella ja ,mentiin skeittipuistoon istumaan, sitä kutsutaan nimellä "Red", koska siellä on punaset "skeittitelineet". 
Kävelyn jälkeen mentiin kaupan kautta takaisin Sarahin luokse, josta suunnattiin Köpiksen yöelämään! Baari missä oltiin oli aika jännä, nimeä en muista, mutta paljon ihmisiä, eikä mikään "tavallinen" vaan vähän hämyinen. :D Mutta hauskaa oli! :)

Kuvakooste torstailta


Perjantaina suunnattiin satamaan kävelylle ja myöhempään läheiseen puistoon, jossa oli ihana Kiinalais "saari", jossa oli kahvila jossa voi käydä juomassa teetä, mutta pitkä perjantain takia se ei ollu auki..


Kuvakooste puistosta

Puistossa oli myös tuttipuu, johon lapset/ heidän vanhemmat voi jättää tutit. Tarina ei kerro miksi ihmiset jättävät tutit sinne.. :D Puistossa oli myös mies jota kutsutaan "Hanhi-mieheksi", koska kaikki linnut ja erityisesti hanhet seuraavat miestä aina kun hän siellä kävelee. 

Yksi monista kirkoista Kööpenhaminassa ja kuvia satamasta

Perjantaina käytiin myös kattoo yöelämää, ja kerittiin pyörähtää neljässä eri baarissa, mutta kaikkien yllätykseksi kaupungilla ei ollut paljon porukkaa! 

Lauantaina kun herättiin suunnattiin Christianian vapaakaupunki. Kuvia en uskaltanu ottaa, koska netissä on varoteltu ettei kuvien ottaminen oo sallittua ja tytötkään ei ollu varmoja asiasta. Paikka oli mielenkiintoinen ja boheemi. Katutaidetta paljon, niinkun muuallakin Kööpenhaminassa. Musiikki soi ja kesäisin siellä järjestetään paljon ilmaiskonsertteja. Käymisen arvoinen paikka ja kesällä täyden auringon paistaessa on varmasti tosi upee paikka! :) Mainettaan rauhallisempi ja viihtyisämpi paikka!

Sunnuntaina otettiin metro Botanical gardeniin ja käytiin ihastelemassa ulko- ja sisäpuutarhaa, matkailioille vinkki; täysin ilmaista kaikenikäisille! ;)

Ulko maisemia

Kasveja löyty mangopuusta lihansyöjäkasviin ja valkovuokkoihin. Älyttömän hieno paikka! 

Sneak peakkiä sisältä

Puutarhan jälkeen käveltiin kuninkaan puutarhan läpi, aukiolle missä kuningatar asuu ja siellä oli sotilaita marssimassa!


Sotilaita päiväkävelyllä

Tästä suuntasimme satamaan, jossa tottakai näin pienen merenneidon! Mutta eipä se kovin iso ollu, ja hirveesti ihmisiä oli kuvaamassa sitä, including me! :D


Tästä suunnattiin Paperislandiin, jossa on siis halli täynnä erilaisia streetfood ruokapaikkoja. Hinta taso oli 50 kruunusta ylöspäin, ite valitsin kiinalaista herkkua, riisiä, keväkääryleitä, kanakastiketta ja friteerattuja kanankoipia ja tytöt kävi hakee ankanrasvassa paistettuja ranuja ja täytettyy leipää. Jos ikinä päätät mennä Köpikseen ja ruokapaikasta tulee kiistaa niin suosittelen tätä paikkaa! 


Aivan mahtavan upee viikko ja loppuviikko oli kirsikkakakun päälle. Sain viettää tyttöjen viikonlopun ja näin niin paljon kaikkee että en osaa ees kirjottaa kaikesta!! :D

Miun tytöt ja yks ilta tilattiin sushia, sillä en ollu syöny sushia koskaan, it was good!

-Niina








2 kommenttia:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...