maanantai 24. huhtikuuta 2017

Saapuminen Pietariin, viikot 1 ja 2

Zdrastvuite!

Lähdimme matkaan maanantaina 20.03, aikaisin aamulla kohti Lappeenrantaa ja Vainikkalan raja-asemaa. Tällöin emme edes tiedostaneet, minne olemme menossa, mitä menemme tekemään. Vasta Vainikkalaan päästyämme, tiedostimme että matka Pietariin oli toteutumassa, ja tuolloin iski pieni paniikki.
Nevskiy Prospekt
Junamatka meni hyvin, vaikka hieman sekaisissa tunnelmissa. Pietariin päästyämme huomasimme suuren ihmisvilinän sekä huonon ulkoilman. Pietarin Finlandski Vokzalissa, eli Suomen rautatieasemalla meitä vastassa oli Maria, joka oli töissä Pietarin rakennus- ja kaupunkisuunnittelu ammattikoulussa. Tämä oli sama koulu, minkä kautta Pietarissa olimme työssäoppimassa.
Tästä jatkoimme matkaa koululle, jossa meidät kirjattiin sisään ja hyväksyttiin heidän oppilaiksi.
Tämän jälkeen Mariia, meidän yhteyshenkilömme Pietarista näytti meille asuntomme jossa asuimme neljästään, KAO:sta tulleet vastaanottovirkailijat, Annika ja Elina sekä me Riku ja Samuli. Tämän jälkeen lähdimme pankkiin vaihtamaan euroja rupliksi, sekä maksoimme samalla asuntomme ja koulun tarjoaman opetuksen. Kävimme myös samalla ostamassa metrokortit sekä venäläiset puhelin liittymät jotta voimme olla yhteydessä Suomeen.

Seuraavana päivänä menimme tutustumaan työssäoppimispaikkaamme eli Sokos hotelli Olympia Gardeniin. Meille annettiin kulkukortit ja pyörähdimme keittiössä pikaisesti tutustumassa paikkoihin.
Tämän jälkeen lähdimme keskustaan katselemaan paikkoja.

Neva
Keskiviikkona olikin jo ensimmäinen työvuoro. Olimme hieman innoissamme, mutta toisaalta meitä myös jännitti, että miten työt lähtevät sujumaan ja miten työkaverit meihin suhtautuvat. Mutta onneksi työt lähtivät sujumaan hyvin ja työyhteisö otti meidät hyvin vastaan. Pääasiassa ensimmäisen viikon työtehtäviin kuuluivat erilaiset esivalmistustehtävät ja autoimme Daniil nimistä kokkia henkilökunnan kanttiinin pyörittämisessä. Ensimmäisellä viikolla olimme keskiviikosta perjantaihin töissä ja viikonloppu oli vapaata.

Viikonloppuna vain lepäsimme rankan viikon jälkeen.

Toinen viikko

Toisen viikon aloitimme Venäjän- kielen ja kulttuurin opiskelulla. Loppuviikon olimmekin töissä. Työtehtävät toisella viikolla noudattivat aikalailla samaa kaavaa, kuin ensimmäinenkin viikko. Toisella viikolla kiertelimme eri ostoskeskuksissa sekä Nevskiy Prospektin varrelta löytyvistä kaupoissa.


-Riku ja Samuli

1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...