tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tervehdys Bilbaosta!

Olen ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelija ja hain vaihtoon aika hetken mielijohteesta viime syksynä. Aluksi minun piti lähteä toisen meidän luokkalaisen kanssa Doncasteriin, Englantiin. Matkakumppanille tulikin valitettavasti esteitä lähteä, joten ennen joulua paikaksi muuttui Edinburgh, Skotlanti. Pari viikkoa joululoman jälkeen sain kuulla, etten mahdu sinne asumaan (melko suurikokoinen kun olen ;) ) ja lopulta paikaksi määräytyi Bilbao Espanjan pohjoisrannikolla. En pistänyt tätä hirveän pahaksi.

Viimein eilen koitti matkaan lähtö. 6.00 starttasi ensimmäinen lento Savonlinnasta. Tuntia myöhemmin tapasin kolme matkatoveriani Helsinki-Vantaalla. He tulivat Kainuusta. Palloiltiin kentällä viittä vaille yhteen josta matka jatkui Munchenin kautta perille Bilbaoon. Jännä tunne, kun aamulla lähti lumisateesta ja perille päästessä joka paikka vihertää.

Koordinaattori Iker tuli meitä hakemaan kentältä ja pahoitteli, ettemme kaikki mahdu tavaroinemme hänen autoonsa, joten hän nappasi minulle taksin ja istutti sinne. Matka asunnolle oli melko vauhdikas Espanjan tyyliin. Asunnolla minua oli vastassa neljä muuta suomalaista. Reetta on minun kanssani samassa työpaikassa, eli englannin kielisessä yksityisessä päiväkodissa.

Päiväkodille on asunnoltamme parinkymmenen minuutin kävelymatka. Aamut alkavat 8.30. Yhdeksän jälkeen lauletaan tervehdyslauluja, puoli kymmenestä eteenpäin on vapaata leikkiä. Kymmeneltä alkaa "snack time",jolloin lapset syövät hedelmiä ja keksejä. Tämän jälkeen on vapaata leikkiä, ohjattua toimintaa, musiikkia ja tanssia, ilmeisesti vähän päivästä riippuen ja tällöin "isot" pienten ryhmästä (2-3 vuotiaat) lähtevät eri pöytätehtäviin. 12.00 tarina-aika, 12.30 "more songs and dancing". 13.00 on lounas. Lapset tuovat itse kaikki eväänsä. Lounaan jälkeen katsotaan lasten videoita, mm. Pipsa Possua. Monet lapsista lähtevät kotiin tähän aikaan. Klo 14 alkaa päiväuniaika. Tällöin minulla loppuu työt. Illalla 17.45-18.45 on varsinaiset englannin tunnit. Johtajan kanssa sovimme, että pääasiallisesti teen tuota 8.30-14 työvuoroa ja käyn sitten jollakin iltatunnilla seuraamassa opetusta. Ettei työnteko kävisi liian raskaaksi, ensi viikon keskiviikon jälkeen alkaa puolentoista viikon loma :)

Töitten jälkeen käytiin huonekaverini Veran kanssa kaupungilla ostoksilla, kun en ollut osannut varautua siihen, että töissä on TODELLA kylmä. Pakko oli käydä ostamassa pari pitkähihaista, mikä tuntui oudolta, kun ulkona oli +21 ja aurinko paistoi.

Asunto on todella mukava ja sijaitsee hyvällä alueella. Vajaan kymmenen minuutin kävelymatkan päässä on pääkatu ja metropysäkki. Parin sadan metrin säteellä on ruokakauppoja, hedelmä/vihannespuoti, apteekki yms. Näin alkuun vaikuttaa elämä ihan mukavalta. :)


Bilbaon kaupungintalo.
Kaupunkinäkymää kauppareissulta.

12 kommenttia:

  1. Kiva Satu kun jaksoit heti laittaa stooria mestasta. Tsemppiä sinne ja terveyttä ja hyvinvointia toivotan. Tulee varmaan olemaan rikas elämänkokemus tulevaisuutta ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teemu :) Joo kyllä tuntuu aika mahtavalta, että tuli lähdettyä. Aika iso askel maalaistytölle :)

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa. Mukavia oppimishetkiä sinne! Onko muuten millainen e glanninkielentaito paikallisilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Päiväkodissa tosi hyvin puhuvat, muualla millon mitenkin. Mut mitä on käyty kaupoilla tossa pääkadulla, niin aina on saanu palvelua englanniksi. Lähikaupan myyjältä saa hymyn kun kiittää ja sanoo heipat espanjaksi :)

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa. Mukavia oppimishetkiä sinne! Onko muuten millainen e glanninkielentaito paikallisilla?

    VastaaPoista
  4. Hyvin vedetty Satu! Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  5. Bueno, terveiset Zaragosasta. Viimeinen vk lähtee kohta, tsemppiä !

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoiselta kuulostaa elämä ja päiväkodin rytmikin on siellä vähän erilainen kuin täällä! Hyvä, että jotkut sentään puhuvat englantia, varmaan aika paljon espanjaa kuitenkin opit siellä. Hyvää jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväkodissa on ehdoton kielto lapsilla, että he eivät saa puhua espanjaa. Eli siis täysin englanninkielinen. Kiitos :)

      Poista
  7. Oi, mukava oli lukea Bilbaon terveisiä. Satu, sinä saat aivan uudenlaisen näkökulman päivähoitoon - vai onko se jo koulua siellä? Kerro mitkä asiat - omien eväiden lisäksi - poikkeavat suomalaisesta varhaiskasvatuksesta.

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...