maanantai 21. maaliskuuta 2016

finlandese de Zaragoza 9. ja vika vk

¡ Hola ! Tervehdys Espanjan auringon alta. Tänään on järkyttävän kuuma pv taas, niinkuin eilen. Lauantaina satoi vettä lähes koko päivän ja ukkosti. Kävimme eilen katsomassa pääsiäiskulkuetta,joka aloittaa Santa Semanan eli pyhän viikon. Kyllä oli hienoa kuitenkin,kovasti rummut kumahteli ja ihmisiä paikat pullollaan.ELi siis pääsiäinen on Espanjassa viikon mittainen,laajuudeltaan jouluun verrattava juhla. Eri puolilla maata kannetaan pyhäinkuvia kulkueissa 8 päivän ajan.Kouluista on vapaata koko viikko. Palmusunnuntaina on espanjan pyhän viikon avaus,joskin katolinen kirkko aloittaa pääsiäisen vieton jo pari pv aiemmin. Palmusunnuntaina kannetaan kirkoista kadulle ensimmäiset Kristukset ja Neitsyet- pyhäinkuvit,jotka on tilaisuutta varten puettu juhla-asuihin ja laitettu kaikin puolin näyttäviksi. Painavia pyhäinkuvia kannetaan suurilla laveteilla miesvoimin. Kuvia saattavat kulkueissa huppupäiset "nasaretilaiset",jotka pohjoismaalaisille tuovat mieleen aivan jotain muuta. Perinne ulottuu vuosisatojen taakse.
Työviikko siis viimeviikolla ei kauheasti uutta tuonut,mutta sen verran että poistin tikit päästä yhdeltä mieheltä,joka oli kaatunut pahasti.Vicente joutui sairaalaan ,sillä hän meni ihan tajuttomaksi ja piti soittaa ambulanssi. Hänellä on se aivosyöpä.
 Tänään tiistaina 22.pv töissä oli niin kauhea päänsärky , että en jaksanut oikein tehdä mitään, lääkkeet jaoin vain. No jospa se helpottaisi olen jo Tässä kotona, kävelin taas kotiinpäin kuten aina. Naapurin kolme koiraa istuu tuossa pikkuriikkisellä parvekkeella. Välillä tsiikaamme toisiamme,kun mulla on parvekkeen ovi auki. Huomenna on sitten viimeinen päivä töitä, meillä on pääsiäistorstai ja perjantai vapaata,koska ne ovat pyhäpäiviä. Ihan kiva, saa siivota kämpän rauhassa ja pestä vielä lakanat ja pyyhkeet,jotka ovat talon puolesta. Haikea mieli varmaan tulee olemaan huomenna. Tänään jo kaikki peukuttivat mulle kovasti kun kerroin huomenna olevan viimeinen pv. Piti jo suukotella etukäteen vähän :-D  . kuvat pääsiäiskulkueesta alla!






1 kommentti:

  1. Onpas erikoiset asut noilla tuossa kulkueessa!
    Kiva on ollut lukea kommenttejasi, viikot ovat vierineet nopeasti. Täällä on ollut hienot, aurinkoiset hankikelit, ehkäpä tuotte jo kunnon kevään tullessanne sieltä Espanjasta! :)

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...