maanantai 7. maaliskuuta 2016

Finlandese de Zaragoza



Sitges
   Heippatirallaa taas täältä Espanjan auringon alta. Viime viikko oli ja meni. En varsinaisesti oppinut töissä mitään uutta, paitsi uusia espanjan sanoja ja sanontoja,lauseita myös. Samoja hommia me joka päivä tehdään, keskiviikkoisin on aina verinäytteiden otot. Otin yhden näytteen silloin, siinä on aina kiire,koska joku meistä pitää kiikuttaa näytteet nopeasti labraan puoli yhdeksään mennessä. Opetin yhdelle Felix nimiselle miehelle joka aamu miten sanotaan hyvää huomenta, sitä saikin toistella pitkin päivää. Sit hän innoissaan meni alakerran fysioterapiaan, missä Essi on ja sanoi hienosti hyvää huomenta saapuessaan sinne. Felix on mukava tyyppi ja osaa hieman englantia, hän on pyörätuolissa. Potilaina siellä on siis monia,joilla on trakeoskomia ja syöttöletku mahassa ja kestokatetri monilla. On myös monia, jotka ovat joutuneet onnettomuuteen. Yksi on jäänyt auton alle pyöräillessä ja Samuel pizzamopon kanssa, muutama skitsofreenikko on ja alzheimerin tautia potevia muutamia. Miriam on hengitys koneessa....mitäs vielä, no, yksi potilas on ,jolla on AIDS. Aivosyöpä potilas on yksi mies,jolta ei leikkauksessa saatu koko kasvainta pois, ei voi kuin odottaa,milloin se leviää. Mutta viime viikolla ja tänään hän oli ensimmäiset kerrat istumassa muiden seurassa. Aina kun häntä tuodaan ,hän näyttää peukkua, että kaikki hyvin ,tässä mä vielä hengissä olen. Potilaista on tullut jo niin tuttuja, milloin haluavat valokuvaan kanssamme ja monet haluaisivat ,että opettaisin heille englantia. Ei oikein mun aika riitä sellaiseen. Jotkut puhuvat englantia, yksi entinen yliopiston opettajana toiminut mies puhuu englannin lisäksi saksaa ja ranskaa. Viisas mies, hän opiskelee koko ajan, aina joku oppikirja sylissä. Hän on pyörätuolissa ja hengittää trakeakanyylin kautta.
Barcelonassa tuli käytyä kahtena viikonloppuna, yksin ja Essin kanssa nyt menneenä vkl. Ekana vkl Barcelonassa kävin Güellin puistossa ja katsomassa Sagrada familian ,vanhaa kaupunkia ym, kiertelin ympäri ämpäri kaupunkia. Kyllä Gaudí on tehnyt monenlaisia juttuja. Sagrada  familia on yhä kesken ,vaikka sitä on rakennettu toista sataa vuotta. Gaudí suunnitteli sitä 40 vuotta ja muutti sitten asumaan viimeisellä sinne ja asui siellä erakkona 16 viimeistä elinvuottaan. Güellin puistosta tykkäsin paljon, siellä oli kiva kävellä. Güel tilasi Gaudín suunnittelemaan puistoa,Güell oli erikoisuutta tavoitteleva ja hän antoi  Gaudille vapaat kädet ja paljon rahaa. Seuraavana vkl eli nyt menneenä vkl käytiin lauantaina Sitgesissä,joka kuuluu Barcelonan maakuntaan . Tie sinne kiemurteli ylös alas kukkuloiden lomassa, ihanat maisemat ja se ranta siellä oli oikein mahtava. Sitges on tunnettu homoparien kaupunkina, karnevaali aikaan siellä on kuuma meno.Söimme siellä ja sitten ajettiin pois ,etsittiin jonkun aikaa Messin taloa matkan varrelta, mutta kysyessämme tietä olimmekin väärässä kaupungissa ja jatkoimme matkaa Barcelonaan. Sunnuntaina tutustuin Palau de Güell iin, sinne olikin vapaa pääsy sunnuntaisin tiettyyn aikaan. Ja on joka sunnuntai, jonokin oli sen mukainen, mutta nopeasti pääsin sisälle. Essi jäi odottamaan hostellille , sieltä kun oli vain noin kilometrin matka palatsiin ja hän ei jaksanut kiinnostua. Hieno on palatsi. Barcelonassa käytetään katalaanin kieltä paljon. Kuvien asettelu on huonosti, enkä saa tällä tabletilla tehtyä paremmin tätä, joten suojaa anteeksi sekava asettelu. Rantakuvat Sitgesistä.
Palau de Güell


kuvateksti







4 kommenttia:

  1. Moi,te oottekin siellä sen verran kauan, että ehditte ihan tutustua kunnolla potilaisiin ja rutiiniakin varmasti tulee hommiin.
    Guellin puisto Barcelonassa oli minustakin huippuhieno, siellä kulkiessa meni useampi tunti.
    Täällä satelee lunta, hiihtoloma takana... aurinkoista viikkoa teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi, hyvää viikkoa sinnekin. Todellakin tämä tabletti ei tosiaankaan ole hyvä väline tehdä blogia, mulla on hermojen menettäminen ollut lähellä tämän kanssa. :-D :-D . Ja kuvat on miten sattuu...

    VastaaPoista
  3. Pädin kanssa pitää käyttää paljon suklaata, se helpottaa

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...