tiistai 2. helmikuuta 2016

First week in Denmark

Jooh elikkäs. Vihdoin pääsee blogin ääreen kirjottelemaan. Meinas jo eka unohtua koko blogi homma ja sit tuliki ongelmaks ku netti ei toimi. Vihdoin seki tääl asuntolas sit saatiin toimimaan. Oli muute aika orpoa olla ilman nettiä välilä.

Matka tänne alko reilu viikko sit maanantaina, enhä mä osannu nukkua sit sunnuntai ja maanantain välisenä yönä eli samoilla väsyneil silmillä mentiin. Onneks bussissa vähä sit jo nukutti. Otettiin siis Savonlinnasta Onnibussi Helsinkiin ja Helsingistä lennettii Kööpenhaminaan, mistä sit taas junalla Odenseen. Joskus seittemän aikaan paikallista aikaa oltiin perillä ja melko väsyny olo oli siinä vaiheessa. Samantien ku sain omaan kämppään avaimet ja tavarat suht paikoilleen, eikun nukkumaan ja oottelee seuraavaa päivää.

Tiistaina kävin tutustumassa tunnin verran paikallisen koulun opettajan kanssa omaan työharjoittelupaikkaan. Alkuvaikutelma oli todella hyvä. He olivat jo miettineet valmiiksi mulle kuukauden ohjelman, kuinka suoritan harjoittelua täällä. Eka viikko terminaalityöskentelyä, toka viikko päivävuorossa auton kyydissä, kolmas viikko yövuorossa ja neljänellä viikolla pääsen ulkomaanreissunki heittää. Työharjoittelupaikkani on Alex Andersen niminen perheyritys. Yritys on erikoistunut kukkakuljetuksiin ja ainaki autoja tuntuu löytyvän joka lähtöön. He ajavat kukkakuljetuksia Scandinaviassa, sekä Saksassa ja Hollannissa.

 Työpaikkoihin tutustumisen jälkeen käytiin kaupungilta ostaa opettajan avustamana paikallisliikennekortti, jotta pääsee kulkemaan töihin ja kaupungille. Työmatka on noin 11km, jos kävellen menis. Bussilla matkaan menee tunti suuntasa. Tiistaina jo huomas kuinka olikin ollu ikävä Odensea, hyviä muistoja palasi vuoden takaisesta trukkikurssista mieleen.

Keskiviikkona menin kahdeksaan terminaalille. Kaikki oli uutta ja jännittävää. Tuntu et kielikin takertelee hirveesti ku yritti puhua englantia. Jännitys lieveni kuitenkin hirmuisesti, kun huomasin kuinka ystävällisiä tanskalaiset ovat ja haluavat puhua englantia, eivätkä peräänny jos huomaavat, että



pitääkin puhua muuta ku heidän omaa äidinkieltään.  Työporukka terminaalilla oli myös todella nuorta. He toki varottelivat, että keskiviikko on kiireisin päivä ja ei paras päivä aloittaa uutta työtä. Terminaalilla piti ottaa tavaraa vastaan ja rullakoista toiseen rullakkoon laittaa kukkia kauppoihin valmiiksi menemään. Sekä hyllyttää aina välillä vähän lisää rullakoita. Olo illalla oli kuin ois kaikki mehut imetty kehosta pois ja melkeen heti ysin aikaa illasta jo nukkumaan.

Torstai ja perjantai olikin jo lepposempia päiviä. Valmisteltiin rullakoita ensi viikkoa varten. Se siis tarkoitti sitä, että hyllytettiin rullakoita seuraavan tilauksen mukaisesti ja järjesteltiin osastoittain ympäri terminaalia tilauksia vastaaviksi määriksi.

Viikonloppuna sitten nukuttiinki vähän pidempää aamuisin ja käytiin jopa Odensen kaupunkia kiertelee ympäriinsä. Ei ois varmaa pitäny kehua kaupungille mennessä, että "kyllä mä tiiän mitä on missäkin". Onnistuttiin kertaalleen kiertää korttelia kiertää ympärikin. Onneks löydettiin kuitenkin takaisin linja-autoasemalle.

Maanantain ja tiistain tässä oonki sit ollu kukkarekkojen kyydissä. Eilen jaettiin kaupunkiin pieniä määriä kukkia ja olinkin itseasiassa aamun ihan vaan terminaalilla vaihteeksi hyllyttää. Tänään käytiin viemässä Kööpenhaminan lähelle yksi kuorma kukkia ja siinähän se päivä melkeen menikin. Matkaa tuli n.140km suuntasa. Matkan varrelle sattu myös hienoja maisemia, joista parhaimmat tarjoilli Lillebelt silta.

2 kommenttia:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...