perjantai 29. tammikuuta 2016

ICT- asentajana Detmodissa (vko. 2)

Toinen työviikko alkoi oman palvelimen (server) käyttöönotolla. Tästä ei minulla aikaisempaa kokemusta ollut, joten mielenkiintoa löytyi. Asensin testikoneeseen MS Windows Server 2016 TP 4:n ja yksi uusi PC tuli myös valmisteltua W7:sta --> W10:n ja lisäsin pari uutta kovalevyä koneeseen.

Palvelimen asennusta..

Tiistaina työt jatkui palvelimen toiminnan kannalta tärkeiden perusasioiden, kuten DHCP, DNS ja Active Directory itseopiskellulla. Päivittelin eilisen PC:n ohjelmistot ja formatoin uudet kovalevyt. Keskiviikkona ei ollut muuta kuin oman palvelimen kanssa tuskailua.
Samana iltana kävin kokeilemassa Lindy Hop- tanssia. Se on improvisointiin perustuva vauhdikas paritanssi, joka kuuluu Swing- tansseihin. Näitä ei tulisi kyllä kokeiltua Suomessa..
Torstaina oli haasteena kiinan kielisen W10:n ja Office:n asennus. Työ oli kieltämättä aika haastava, kun ei osaa kieltä, mutta siitä selvittiin käyttämällä englannin kielistä versiota apuna. Oma palvelin jota olin työstänyt aiemmin piti asentaa alusta uudelleen, koska ilmeni odottamattomia vikoja. Helpoiten niistä pääsi eroon aloittamalla kokonaan alusta.


Kiinan kielistä Windowsia
Perjantaina minulle annettiin tehtäväksi rakentaa oma verkosto, jossa on virtuaalikoneet (VM): palvelin ja "asiakas", tehtynä virtualisoinnilla käyttämällä Microsoftin Hyper-V:tä. Asensin palvelimeeni MS Windows Server 2012 r2:n yhteensopivuusongelmien takia. Monta mutkaa oli matkassa, mutta niistä selvisi, jos osasi etsiä Googlesta neuvoa. Aseensin oman työkoneeni ja palvelimen välille Remote Desktop Connectionin, jotta palvelinta voi hallita "etänä". Näiden asennusten jälkeen olisi tarkoitus tehdä jotain testejä VM:llä. 


Virtualisoidut W10 (vas.) ja Server 2016 TP 4

Kirjoituksistani voisi päätellä, että tekemistä on yllin kyllin. Mutta tosiasia on, että suurin osa ajastani menee turhaan istuskeluun. Turhautumisistani olen kertonut Saksan koordinaattorille ja hän aloitti uuden paikan etsimisen jo viime viikolla, vielä vain ei ole tärpännyt.

Lauantaina suuntasimme kohti Bielefeldiä, eikä matkaa ollut kuin puoli tuntia junalla. Ohjelmassa oli kaupungilla ja kaupoilla kiertelyä. Lounaalla tuli käytyä mahtavassa Bielefelder Fischgaststädte kalaravintolassa!


Paikallisen pankin julkisivu

Illalla menimme Davidin (isäntäperheen poika) luokkakavereiden kanssa keilaamaan. Valitettavasti en voittanut pisteissä, mutta hyvänä kakkosena tultiin! Keilailujen jälkeen täytettiin massut pitsalla ja mentiin pelaamaan pokeria. Hyvä ettei pelattu rahasta, muuten olisi vaikeutunut paluumatka Suomeen!



Sunnuntaina käytiin maailman suurimmassa tietokonemuseossa, Heinz Nixdorf MuseumsForum, mikä sijaitsee Paderbonissa. Nähtävää ja tutkittavaa oli paljon, harmikseni melkein kaikki tietotaulut oli saksaksi.. 


Maailman ensimmäinen transistori 1947

Hansen Writing Ball 1870
Nyt on puolet vaihdosta koettu, aika on kyllä mennyt hurjaa vauhtia. Kohti uusia haasteita!















3 kommenttia:

  1. Hei,
    teillä taisi alkaa jo viimeinen vaihtoviikko. Hienoja, uusia kokemuksia vapaa-ajalla ja kuulostaa, että joitakin haasteitakin työharjoittelussa on ollut. Tsemppiä ja mukavaa loppuharjoittelua! :)

    VastaaPoista
  2. Nyt ihan kiinnostaa miten viimeinen viikko menee uudessa paikassa, muitahan kirjoitella kokemuksia!

    VastaaPoista

Saarenmaa, Viro

Työskentelin 1.-31.7.2024 Saarenmaalla Asvan viikinkikylässä kv-vaihdossa. Paikan sain hankittua Samiedun kontaktien kautta mutta olin itse ...