maanantai 18. tammikuuta 2016

ICT-asentajana Detmoldissa (vko. 1)

Blogin pitämisestä ei ole minulla aikaisempaa kokemusta, mutta ei kai tässä voi kovin pahasti epäonnistua.
Nyt on reilu viikko takana Saksan reissua ja vielä ollaan hengissä. Matka Savonlinnasta Detmoldiin oli jo itsessään seikkailu. Lähtöpäivänä 7.1. junat olivat myöhässä pakkasen takia ja  piti turvautua linja-autoon. Helsinki-Vantaalla lennon lähtö kentältä venyi ja venyi, Düsseldorfiin laskeuduttiin onnistuneesti, mutta ei ehditty junaan myöhästyneen lennon takia. Onneksi se ei ollut illan viimeinen junavuoro, vaan pääsimme jatkamaan matkaa pienen odottelun jälkeen. Herfordissa hyppäsimme pois kyydistä ja vaihdoimme "paikallisjunaan" joka vei meidät Detmoldiin. Herfordin asemalla tapasimme Oliverin, kv-koordinaattorin Detmoldista. 
Detmoldin asemmalla noin kello 23 tapahtui se kauan odotettu hetki, tapasimme ensimmäistä kertaa isäntäperheemme, joissa asuisimme seuraavan kuukauden. Siinä tilanteessa ei saanut sanottua muuta kuin: "Hallo, Juho".
Seuraavana aamuna meille oli varattu tapaaminen Detmoldin pormestarin ja Felix-Fechenbach-Befufskollegen rehtorin kanssa. Tapaamisien jälkeen kävimme vähän kiertelemässä kaupungilla ja pistäydyimme lounaalla paikallisten suosimassa Rudolph's Rostbratwurst:ssa maistamassa saksalaisten suurta  herkkua, currywurstia.  Ja kyllähän se maistui pirun hyvälle.
Illalla menimme kuuntemaan paikalliseen Kaiserkeller:iin Instant Apparello Bandiä, soittivat klassikko rock-covereita. Ja olihan siellä olutta!



Lauantaina meitä odotti perinteinen turistikierros ympäri Detmoldia. Kävimme Externin kalliomuodostelmilla ja Hermann monumentilla. Näiden jälkeen kiertelimme vielä kaupungin keskustaa.







Maanantaina 11.1 aloitin työssäoppimiseni HereWeAre:lla. Päivä alkoi englannin kielisen W10 asennuksella, koska saksan kieli ei luonnistu. Muutamia ongelmia tuli vastaan emolevyn ajureiden yms. kanssa, koska asennus tapahtui usb-tikun kautta ja tiedostoissa oli jotain vialla. Muuten päivä oli vain turhauttavaa asennusten odottelua ja heillä ei ollut antaa minulle muuta tehtävää.

Työpisteeni
Tiistaina minulle iski mahatauti ja jouduin olemaan kaksi päivää kotona parantelemassa. Torstaina työ jatkui usean uuden PC:n asentelussa ja saksan kielisen Windowsin opettelussa. Kokeilin myös eri OS:n virtualisointia ja seurasin sivusta kun ohjaajani korjaili palvelin-PC:tä. Perjantaina ei ollut minulle mitään muuta tehtävää, kuin naapuri yrityksen vanhan palvelin-PC:n vaihto uuteen. Vähän jäi huono maku suuhun tästä työviikosta.







Perjantai-iltana kävimme baletissa. Kyllä, baletissa
Pienellä varauksella lähdin mukaan, mutta olin positiivisesti yllättynyt tästä kokemuksesta. Baletti oli Tuhkimo, ja se muistutti paljon teatteria, tosin ilman puhettaja ja tanssi oli isossa osassa. Taustalla soi mahtipontinen orkesteri. Ei paha tapa viettää perjantai-ilta!


Kuva meidän istumapaikalta

Lauantai aamuna lähdimme ajamaan kohti Munsteria. Matkaa oli reilu 2 tuntia ja tulihan se "autobahn" koettua. Munsterissa meitä odotti Deutsches Panzermuseum eli saksalainen panssarimuseo. Itse kun olen tällainen tankkifanaatikko, niin olin kuin pieni lapsi karkkikaupassa. Ja olihan tämä yksi hienoimmista kokemuksista elämässäni tähän mennessä!



Minä ja saksalainen Panzer III





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...