torstai 28. tammikuuta 2016

Hola Finlandia

Täällä siis ollaan Espanjassa Zaragozassa. Tulimme sunnuntaina lentäen Barcelonaan ja sieltä sitten luotijunalla Zaragozaan. Matka junalla kesti tunti 40 minuuttia.  Koordinaattorimme Anabel oli meitä vastassa ja vei meidät tulevaan kotiimme. Kämppä on pieni kaksio keskustassa lähellä katedraali Basilica de Pilaria. Historiaa hieman katedraalista tähän alkuun. Legendan mukaan neitsyt Maria ilmestyi kaupungissa pyhälle apostoli Jaakobille seisten pylvään päällä ensimmäisellä vuosisadalla.Tämän tapahtuman mukaan kaupungissa on katolinen Basilica Nuestra Senora del Pilar. Tapahtumaa juhlitaan 12. lokakuuta fiestana.,joka on myös sama päivä ,jolloin Kristoffer Kolumbus löysi Amerikan. Zaragozan toinen merkittävä katedraali La Seo sijaitsee melko lähellä el Pilarin katedraalia ja aukiota.
 No, laitoimme tavarat paikoilleen ja asetuimme aloilleen ,kauppa on ihan 50 metrin päässä ,joten haimme vähän syötävää. Illalla lähdimme vielä katselemaan ulos paikkoja ja söimme Döner Kebabissa.Zaragoza vaikuttaa ihan  kivalta paikalta.
 Seuraavana päivänä meillä oli treffit Anabelin kanssa Pilarin aukiolla. Hän näytti meille keskustaa hieman ja kertoi kaupungista ja paikoista. Sen jälkeen menimme tulevaan  työpaikkaamme allekirjoittamaan paperit ja sovimme työajoista sun muusta.  Loppupäivä me hengailtiin kierrellen kauppoja ja muuta,kaikkialla kun on alemyynnit tämän kuun loppuun saakka. Kyllä me kierrettiin ja katsottiin. Huvitti ,kun Essi totesi ,että tämä  shoppailu on parasta  kuntouttavaa toimintaa.
 Tiistaina oli sitten eka työpäivä ja pää pyörällä. Paikka on kuntoutussairaala,n.70 työntekijää. Joten arvaattekin ,että olimme hieman sekaisin. Kävimme paikat läpi ja pääsin jo heti jakamaan lääkkeitä. Kolmen maissa pääsimme kotiin . Työmatka sujuu kivasti paikallisella raitiovaunulla ( tram). Sitä varten piti ostaa sellainen kortti ja se käy myös busseihin. Yhden matkan hinta on jotain 50 c, eli aika halpa,verrattuna esim. Savonlinnan bussi hintoihin. Korttia pystyy lataamaan monissa paikoissa.
 Sellaista nyt sitten , kirjoitan huomenna lisää. Meillä on huominen perjantai vapaa, koska on juhlapäivä San Valero. Kaikkialla täällä syödään roscon- leivonnaisia ja kaduilla on musiikkia ja kaikkea kivaa kuulemma.

4 kommenttia:

  1. Hei,
    kiva kuulla, että matka meni hyvin ja arki alkanut rullaamaan! Vuosi sitten kävin siis siellä Zaragozassa, joten näen mielessäni nuo paikat, josta kerrot. :) Hyvää työviikkoa uusine haasteineen ja kuulumisiin! Terv. Päivi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi, ihan tänne alkaa pikkuhiljaa kotiutumaan

    VastaaPoista
  3. Terkkuja Anabelille, Toivottavasti kotiudutte hyvin

    VastaaPoista

Saarenmaa, Viro

Työskentelin 1.-31.7.2024 Saarenmaalla Asvan viikinkikylässä kv-vaihdossa. Paikan sain hankittua Samiedun kontaktien kautta mutta olin itse ...