maanantai 8. helmikuuta 2016

ICT- asentajana Detmoldissa (vko. 3)

Kolmas viikko ja työt jatkuu.
Virittelin VM:t nettiin ja konfiguroin Active Directory Domain Controllerin ja DNS:n (Domain Name System).  Loppupäivästä käytiin naapurikaupunki Herfordissa hakemassa asiakkaalta IT-tarvikkeet (tulostin, faksi, palvelin, puhelinmodeemi, näytöt ja läppärien telakat) muuten tieltä pois. Asiakas oli ilmeisesti jonkin sortin kirurgi. Rakennus oli kunnon lukaali ja olihan hänellä suihkulähde työhuoneessaan.

Lukaali ja firman sitikka
Tiistaina päästiin "kansainvälisen yhteistyön" merkeissä käsittelemään espanjankielistä HP Thin Clientia, jossa pyöri hyvin rajoitettu W7. Tehtävänä oli saada siihen asennettua saksankielinen Windows, helpommin sanottu kuin tehty. Ohjaajani kanssa tätä tuskasteltiin puoli päivää ja viimeisellä se saatiin toimimaan pomon hiillostaessa taustalla. Viimeviikkoinen PC, johon lisäilin kovalevyjä, sai vähän lisää osaa sisuksiinsa. Uusi näytönohjain ja lisää käyttömuistia (RAM). Näytönohjain napsahti mukavasti paikalleen, mutta muistikamman kanssa ilmeni yhteensopivuusongelmia ollessaan liian uutta mallia. Ei tainnut olla pomo ihan hereillä osiaan tilatessa, perusasioita on katsoa, että kaikki natsaa yhteen keskenään.

AMD Radeon R9 350 ja DDR4- muistikampa


Samana iltana töiden jälkeen sain soiton Saksan koordinaattorilta. Hän oli löytänyt minulle uuden harjoittelupaikan! Uusi paikka olisi Kreishaus Lippe, eli Lipen "piirikunnan" hallintotalo, työt aloittaisin torstaina. Pomo tiesi tästä jo aamulla, mutta hän ei minulle halaistua sanaa maininnut koko asiasta. Uutta paikkaa minulle etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mukana oli tietysti Saksan koordinaattori Oliver, Detmoldin Suomi-Saksa yhdistyksen puheenjohtaja ja itse kaupungin pormestari.
Keskiviikkona loin AD käyttäjät ja verkkokansiot virtualisoidulle palvelimelle. Täytimme ohjaajani kanssa arviointilomakkeet ja päätimme työsuhteen. Pomo ei vaan millään tahtonut ymmärtää, miksi halusin vaihtaa paikkaa. Siinähän pähkäilee.
Ja illalla oli taas tunti Lindy Hoppia!

Torstaina kokeiltiin onnea Kreishaus Lipessä. Ensimmäinen päivä meni muiden perässä kulkiessa, koska rakennus on niin valtava, yksin olisin varmaan eksynyt ikuisiksi ajoiksi. Vaihdettiin muutamaan PC:hen SSD:t ja asennettiin uudet W7:t palvelimien kautta. Arkistoimme vanhoja tulostimia ja kierrätimme vanhoja kaapeleita.



Töiden jälkeen kohtasin taas uuden seikkailun, piti päästä paikallisbussilla takaisin kotia. Eilen illalla perhe yritti selittää bussien reittejä ja bussien numeroiden muuttumista. Koko systeemi vaikuttaa todella sekavalta, mutta ihmeen kaupalla selvisin kotiin yhtenä kappaleena. Kerran piti vaihtaa bussia ja onnistuin tekemään sen vielä oikealla pysäkillä, hyvä minä.
Perjantaina pähkäiltiin erään tulostimen paperinsyötön kanssa. Olin myös auttamassa toimistojen muutoissa. Tehtäviini lähinnä kuului IT-tarvikkeiden (PC, näyttö, usb-laitteet, tulostin, skanneri ja ip-puhelin) siirto ja asennus paikalleen. Mutta nyt viikonloppu ja huomenna suuntana Berliini!
Matka Berliiniin taittui junalla, sää oli vähän sateinen ja tuuli kuin viimeistä päivää. Kaupunki on ihan valtava ja eikä sitä yhdessä päivässä tulisi nähtyä.
Kerkesin kuitenkin käydä:
-Berliinin televisiotorni (näköalatasanne 200m korkealla)
-Berliner Dom (Berliinin tuomiokirkko)
-Brandenburgin portti
-Berliinin muurin muistomerkki
-Valtiopäivätalo
Ja tietysti syötiin currywurstia ja juotiin Berliner Weißea! Varmasti tulee käytyä Berliinissä vielä toistamiseen!

Legendaarinen currywurst


Brandenburgin portti

Berliner Dom

Reichstag


Sunnuntaina lepäiltiin ja käytiin nautiskelemassa italialaista jäätelöä läheisessä kahvilassa. 
Kohti viimeistä viikkoa!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...