torstai 25. helmikuuta 2016

Finlandese de Zaragoza 5 . vk

Heippatirallaa kaikille. Ajatella ,että jo kohta 5. viikko täynnä. Huomenna on jo perjantai,viikko on mennyt taas kuin iltamissa :-D . Tällä viikolla päivät ovat olleet Suomen kesän kaltaisia,tänään varjossa 19 astetta. Ja hiki otsalla kävelin kotiin. Käytiin tänään pari työkaverin kanssa churroilla, he tiesivät hyvän churro-kahvilan. Churrot on sellaisia öljyssä paistettuja pötkylöitä, taikina on tosi simppeli ja ne ovat rapsakoita. Ne tilataan yleensä suklaan kera ja churro con chocolaten tilatessasi saat kasan niitä ja kahvikupillisen sulaa suklaata. Onhan ne hyviä joo.
 Töissä kun tällä viikolla otin pari laskimoverinäytettä. Potilaalla oli huonot laskimot ja pienenpieni nystyrä löytyi sitten kyynärvarresta tunnustellessani sitä ja siipineulaa siis käytin ja onnistuin hyvin,muy bueno. Muuten hyvin samanlaisia ovat päivät . Tämä uusi lääkäri Blanca on paljon meidän kanssa ,yleensä katselee vain vierestä ja antaa neuvoja. Meillä on hyvä hoito potilailla ja työntekijöillä myös, jos joku vaivaa,niin voit kysyä lääkäriltä neuvoja samantien. Viime viikolla kun mun kurkku oli vähän kipeä pyysin häntä kirjoittamaan sairasloman, ei kuitenkaan kirjoittanut, vaikka sanoi " dos cervezas para mi " :-D :-D . Tänään vaihdettiin Miriamin,joka on hengityskoneessa,hengitysputket. Miriamin hengitysteitä aspiroidessa pitää seurata koneen lukemia,joiden pitää pysyä tietyllä tasolla. Miriam on parikymppinen nuori nainen, ymmärtää englantia hyvin, kysyessäni vointia ja muuta höpötellessäni, hän vastaa " kyllä" suupieltänsä nykäyttämällä ja "ei" on tietty silmän liike. Muuhun hän ei sitten pystykään.
Tänään illalla churrolita tullessani kuului ihme mekkalaa ja poliiseja oli paljon siellä täällä,keskellä Plaza Espanja aukiota. Kuului kova pamahdus ja oikeasti ajattelin, että apua nyt joku ampuu. Se oli mielenosoitus,joita on täällä usein ,viimeksi mielenosoittajat halusivat lisää palkkaa. Hitsit ,niitä pamahduksia tuli sitten tasaisesti ja kohta näkyikin väkijoukko tulevan huutaen ja banderollit heiluen. En sit jäänyt enempää ihmettelemään, vaan jatkoin kotimatkaa rivakasti ,koska oli vähän viileä ja minulla ohut paita ja neuleliivi. päällä. Matkalla ostin yhden viuhkan, kun se nyt sattui olemaan niin nätti. Taidan antaa sen tuliaisiksi mun ihanaiselle Banskulle. Suunnitteltiin Essin kanssa, jospa lähtisimme Barcelonaan viikonlopuksi. Mutta en vielä tiedä,rankkaa,kun aina viikonloput matkustetaan tai muuten mennään ympäri kaupunkia. Onkohan  mulla kuvaa tähän lopuksi laittaa...
Lopuksi vielä kuva meidän vastapäisestä naapureista,jotka kyylää meitä usein


3 kommenttia:

  1. Heippa,
    tuo teidän naapurin parveke on tuttu, mutta koiraa ei siinä silloin näkynyt, kun kävin tuossa asunnossa, yleensä oli aina ilta. :)
    Tuntuu ihan siltä kuin olisitte jo puoliksi espanjalaisia, espanjan sanoja vilahtelee siellä ja täällä. Ja vaikka en ole alan ammattilainen, niin nuo työtehtävät vaikuttavat olevan varsin mielenkiintoisia ja monipuolisia. Kiva, että luottavat ja antavat vastuuta.
    Käykäähän Barcelonassa, minä olin siellä vain yhden vuorokauden, mutta otin lipun sellaiseen sightseeing- bussiin ja kiersin koko kaupungin. Pysähdyin tärkeimmissä nähtävyyksissä. Sagrada di Familia- kirkkoon oli mielettömän pitkät jonot, niin se jäi sisältä näkemättä, mutta onhan se hieno ulkoakin.
    Meillä alkaa hiihtoloma, lunta on paljon!
    Mukavaa viikonloppua! Päivi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi ! Kävin Barcelonassa yksin , Essi ei halunnut. Kiva kaupunki ja paljon nähtävää.

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...