tiistai 9. helmikuuta 2016

Toinen viikko "rekamiehenä" Tanskassa

Toinen viikko oli todella mielenkiintoinen. Hienoja maisemia ja päivät meni todella nopeaa. Terminaalit ovat täällä todella suuria ja nyt vasta alan huomata kuinka suuri bisnes kukat on Euroopassa, verrattuna Suomeen. Käytin ylihyviä paintti taitojani tehdäkseen kartan havainnollistaakseen missä kaikkialla Tanskaa on tullut pyörittyä.

Aarhussisa on myös yksi iso terminaali yrityksellä ja oli huvittava huomata, että terminaalin ovissa oli suomeksi kirjoitettuja ohjeita. Jos ymmärsin oikein Aarhus on paikka mistä lähtee Suomeen kuljetukset ja siellä näkyikin pari Suomalaista yhdistelmää.

Oon myös huomannu eroja Suomalaisen ja Tanskalaisen työskentelyssä esim. terminaalissa. Monessakaan terminaalissa ei ole pakollista käyttää työkenkiä, taikka työtakkia. Kun taas suomessa nämä ovat pakollisia.

Perjantaina työkaverini oli kysellyt muilta, että kuinka olen pärjännyt ja tämän työkaverin mielipide minusta yllätti. Hän kysy, et miks en kysyisi työpaikkaa, vaikka tyyliin Alex Andersinilta. Hän sanoi, että hän näkisi minussa hyvän potentiaalin toteuttamaan Tanska-Suomi kuljetuksia. Olin aivan yllättynyt asiasta ja jäinki miettimään, et miksipä ei, koska omana unelma on juurikin ulkomaan kuljetukset.

Viikonloppuna käytiin tutustumassa Iidan kanssa läheiseen ostoskeskukseen, mikä vissiinki on ainaki pohjoisen Euroopan suurimpia ja sen kyllä huomasi.

Teksti voi vähä pomppia aiheesta aiheeseen ja se liittyy siihen, että tein viimeyönä ekan yövuoron ja tuntuu et olisi vähä pöhnänen olo vielä hieman. Työskentelin viime yön henkilön kanssa, kuka on ollut viime vuonna Suomessa samanlaisella hankkeella, kun minä täällä. Juteltiin paljon eroja suomalaisista ajoyhdistelmistä verrattuna Tanskalaiseen. Tanskalaiset käyttävät täällä paljon puolikkaita taikka vasikkaa vetävän auton perässä. Heillä on harvassa täysperävaunu yhdistelmät, koska kaupunki alueilla ei niillä saa ajaa. Myös viime vuotisesta trukkikurssista Tanskassa on ollut hyötyä. Viime yönä joka terminaalissa purettiin kuormat trukeilla kahdestaan, joten jos en olisi käynyt kurssia niin en olisi saanut käyttää trukkia täällä.

2 kommenttia:

  1. Työhakemusta sisään vaan, jes!!!

    VastaaPoista
  2. Hei, tuosta ulkomailla työskentelystähän puhelitkin valmennuksessa. Nyt, kun on jalka oven välissä, eiku 'rekamieheksi' Tanskanmaalle!

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...