tiistai 23. helmikuuta 2016

Hola Finlandia

Tulimme siis Essin kanssa tänne sunnuntaina, lento Barcelonaan ja sieltä tulimme luotijunalla Zaragozaan.Kämppämme on pieni kaksio, hyvällä paikalla keskustassa.
 Seuraavana päivänä maanantaina tutustuimme kaupunkiin  kordinaattorimme kanssa ja kävimme allekirjoittamassa työpaikassa sopimukset. Sitten loppupäivä shoppailtiin hullun lailla, koska joka paikassa on alemyynnit ja loppuvat kuulemma tämän kuun lopussa.
No, kaikenlaista katsottiin ja ostettiin , liikkeitä oli joka lähtöön ja  hinnatkaan ei päätä huimaa. Essin kommentti huvitti,kun sanoi,että tämä shoppailu on parasta  kuntouttavaa toimintaa !
 Zaragoza on ihan kaunis kaupunki, asumme ihan lähellä katedraali Basilica de Nuestra Senora del Pilaria.Legendan mukaan kaupungissa Neitsyt Maria ilmestyi pyhälle apostoli Jaakobille seisten pylvään päällä ensimmäisellä vuosisadalla . Tämän vuoksi kaupungissa on katolinen basilika Nuestra Senora Del Pilar. Tapahtumaa juhlitaan fiestana 12. Lokakuuta,joka on sama päivä jolloin Kristoffer Kolumbus löysi Amerikan. Zaragozan toinen merkittävä katetraali La Seo sijaitsee melko lähellä El Pilarin katedraalia ja aukiota.
 Tiistaina menimme sitten eka päiväksi töihin. Työt alkoi klo 8. Menimme "raitiovaunulla" (tram),pysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä kotoa,  työmatkaan menee noin 20 min. Tuo tram on edullinen , pitää ostaa kortti ja sitten voit sillä mennä edestakaisin kaupunkia, myös bussilla, yksi matka maksaa ehkä jotain 50 c,en ihan varma ole,mutta tosi vähän ,verrattuna Savonlinnan hintoihin.
 Työpaikkamme on kuntoutus sairaala ja eka päivä oli tietysti vähän sekavaa, iso paikka , 70 työntekijää.  Kaksi lääkäriä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...