sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Tallinna 1. viikko

Terveiset Tallinnasta, ensimmäinen viikko takanapäin!

Saavuin viime perjantaina aamulautalla Helsingistä Tallinnaan, matka sujui nopeasti.

Majoitun opiskelija-asuntolassa lähella Kadriorgi-puistoa. Asun yhdessä kahden kivan musiikinopiskelijan, virolaisen Annin ja liettualaisen Sandran, kanssa. Anni, joka soittaa lyömäsoittimia ja laulaa, on lähdössä Erasmus-vaihtoon ja hänen opettajansa kannustaa kovasti lähtemään Suomeen!

Viikonloppu meni kaupunkiin tutustuessa, kävin katsomassa reitin työharjoittelupaikalle Rahvusooper Estoniaan, eli Viron Kansallisoopperaan. Ooppera sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Estonia puiestee 4:ssä, ja asuntolalta töihin kävelee parissakymmenessä minuutissa.


Maanantaina aloitin työt klo 10:00, ja vastassa oli Kristel, joka esitteli minulle lavastus- ja tarpeisto-osaston (jota täällä kutsutaan dekoratsioonialaksi) eri työtilat. On suuri maalaussali, jossa tehdaan fondeja, työtupa, jossa rakennetaan lavasteita, tarpeistovalmistushuone ja puutyöpaja puuseppineen. Nämä tilat sijaitsevat eri kerroksissa ja jokaisessa on luukku, josta vinssillä voidaan laskea ja nostaa lavasteita lavalle. Työtilat ovat hyvät, mutta tilaa voisi kuulemma aina olla lisää.


Kun olin saanut kulkukortin pääsinkin heti töihin. Osastolla on myös kaksi muuta harjoittelijaa, Andra ja Erleen, joiden kanssa työskentelen. He ovat aloittaneet noin kuukausi sitten, ja onkin kiva etta heiltä voi kysellä työskentelystä tai virolaisesta kulttuurista yleisemminkin. Meitä ohjaavat Maire ja Liina, joka puhuu suomea!

Tällä viikolla olemme työskennelleet lähinnä Giselle-balettiin tulevien lavasteiden parissa (valitettavasti en voi laittaa kuvia nettiin). Maanantaina kiinnitimme pensasfondeihin verkkoja, joihin liimasimme irtolehtiä. Lavastukseen kuuluu myös pieni mökki, johon pääsimme tekemään ikkunan ja ovenpuitteita, sekä  kattopaanuja ohuesta "retkipatja" -materiaalista ja lakanakankaasta. Lakanakankaasta ja liimasta teimme myös puunrungon rosoista pintaa. Perjantaina liimasimme fondikankaita taustakehikoihin, jotka oli tehty alumiinista ja kennomaisesta muovista, olivatkin tosi kevyitä kokoonsa nähden! Pari kertaa meidät myös hälytettiin lavalle tekemään pieniä korjauksia valmiisiin illalla esitettäviin lavastuksiin.


Töitä meillä on arkisin kello kymmenestä neljään, eli aikaa on ollut myös kulttuuririentoihin, niistä ehkä enemmän ensi viikolla!

Olen viihtynyt kyllä kaikinpuolin tosi hyvin, tekemistä on ollut, olen oppinut paljon uutta ja kaikki ovat ottaneet tosi ystävällisesti vastaan!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että tämä uusi paikka on saatu meidän listoille ja että sinä olet siellä SAMIa edustamassa. Kysy jossain vaiheessa, ottaisivatko muitakin vaihtareita myöhemmine

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...