torstai 16. maaliskuuta 2017

English, s'il vous plaît?

Viimeinkin pääsimme kirjoittamaan blogia, on ollut vähän teknisiä ongelmia ja tätäkin kirjoitamme epätoivoisesti kännykällä. Ei olla saatu kännykän nettiä jaettua tabletteihin, joten näillä mennään.

Helsingissä lentokentällä kaikki meni paremmin kuin hyvin, pääsimme alle puolessa tunnissa turvatarkastuksista, lähtöselvityksistä sun muista ja hengailimme kentällä pari tuntia. Lentokin sujui ongelmitta, samoin taksimatka Gare de Bercyn juna-asemalle jossa ongelmat vasta alkoivat. Olimme asemalla puoli kahden maissa, ja ostimme liput neljältä lähtevään junaan. Parin tunnin kärsimättömän odottelun jälkeen lähtevien junien taululla luki "Supprime". Mehän ranskaa taitamattomina emme ymmärtäneet mistä on kyse, mutta kanssamatkustajien ilmeistä osasimme jo päätellä paljon. Epäilyksemme vahvistuivat kun menimme infoon kyselemään: juna oli peruttu ja seuraava lähtisi tunnin kuluttua.

Moulinsissa oli kova myrsky joka oli ilmeisesti kaatanut puita junaradalle, joten loppujen lopuksi kolme junaamme peruttiin. Olimme jo valmiita jäämään Pariisiin jos iltaseitsemältä lähtevä viimeinen junamme peruttaisiin. Mutta onneksi se oli vain myöhässä, ja pääsimme kahdeksan maissa vihdoin ja viimein liikkeelle. Juna pysähteli matkan varrellakin paljon, ja loppujen lopuksi olimme vasta kahdeltatoista perillä Moulinsissa jossa meidän olisi pitänyt alun perin olla jo kuudelta.

Tiistaina ei ollut onneksi töitä, mutta tapasimme viimein Ranskan yhteyshenkilömme Gaellen joka esitteli meille toppipaikkamme ja kaunista Moulinsin kaupunkia. Keskiviikkona Ellinooralla oli ensimmäinen työpäivä, ja Nooralla vapaata.

Ellinooran työpaikka Oia Beauté on kosmetiikkaliike jossa on myös hoitola. Ensimmäinen viikko meni tuotteisiin ja paikkaan tutustuessa koska siellä on monia eri ranskalaisia kosmetiikkamerkkejä perinteisten Diorin ja Lancomen lisäksi. Työpaikalla on toinenkin harjoittelija joka on esitellyt Ellinooralle paikan monia eri hajuvesiä monien muiden tuotteiden ohella. Ellinoora pääsi myös seuraamaan LPG-hoitoa sekä kulmien vahausta.

Nooralla oli ensimmäinen viikko eri hoitolassa kuin loppuaika tulee olemaan. Ensimmäinen hoitola Algae Marine oli yhden naisen pitämä hoitola jossa oli monia erilaisia laitteita ja hoitoja (mm. hamam-sauna, solarium, kylpyjä, vahauksia). Noora pääsi seuraamaan vahauksia, kasvohoitoja, hamam-saunan käyttöä sekä kokovartalohierontaa. Vielä ensimmäisellä viikolla ei siis kumpikaan meistä ole päässyt tekemään juuri mitään, mutta on ollut mielenkiintoista seurata hoitoja joista monet ovat aivan erilaisia kuin Suomessa.

Kotimme täällä Moulinsissa on kiva kaksikerroksinen talo, jonka yläkerrassa on kummallekin omat tilavat makuuhuoneet joissa muuten vaatimattoman kalustuksen lisänä on mukavat isot sängyt. Alakerrassa on keittiön ja olohuoneen yhdistelmä sekä pieni kylpyhuone suihkukopilla. Kodistamme löytyy kaikki tarvittava - ainoastaan uuni puuttuu joten tämän reissun aikana tulee kokkailtua kaikki sapuskat hellalla.

Ensimmäisellä viikolla Elliksen sisko ja pari ystävää tuli kyläilemään luoksemme, ja kävimmekin heidän kanssaan tutustumassa kaupunkiin, shoppailemassa ja katselemassa paikallisia nähtävyyksiä. Ranskalainen pikkukaupunki on ottanut meidät hyvin vastaan, eikä kummallakaan ole vielä ollut yhtään koti-ikävä, päinvastoin! On ollut todella mukavaa, kaupunki on kaunis ja säät ovat suosineet; lämpötila on joinakin päivinä ollut parinkympin luokkaa ja melkein joka päivä ollut aurinkoista.

Kirjoitellaan loppuviikosta sitten lisää :)

À bientôt!
💕 Noora & Ellinoora

PS. Kännykällä ei nyt vielä ainakaan saatu kuvia tähän mukaan, mutta saa nähdä jos saisimme tabletit vaikka toimimaan...

1 kommentti:

  1. Kuvat voi laittaa myöhemminkin. Ihanaa kuulla hyviä uutisia teiltä. Teille on kohta vieras tulossa, pitäkää huolta! Kertokaa vähän asumisen ja elämisen eroista Suomeen verrattuna

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...