torstai 30. maaliskuuta 2017

Hello from England!

Aika menee täällä Isle of wightillä liiankin nopeesti, koska nyt on jo kolmas viikko ohi ja kohta pitää jo palata takaisin Suomeen. Ollaan kuitenkin keretty tekemään ja näkemään täällä vaikka mitä. Säät on myöskin olleet tosi hyviä, eikä vettä ole kunnolla juurikaan satanut. Muilla on ollut hieman teknisiä vaikeuksia blogin kirjoittamisen kanssa, joten aikaisemmista viikoista postausta tulee myöhemmin. 
Quarr Abbey



Olen täällä kolme päivää viikossa työpaikalla Cowesissa BeCalmed nimisessä paikassa ja kaksi päivää koululla kosmetologi-opiskelijoiden kanssa. Siellä olemme tehneet hierontoja, vyöhyketerapiaa ja vartalomaalauksia. Olen ollut myös koulun kassapisteellä rahastamassa asiakkaita sekä muuten vain auttamassa. Tällä viikolla mulla oli torstai vapaa, koska koululla oli opettajien koulutuspäivä ja kaikilla opiskelijoilla se oli vapaata. Menin silloin Quarr Abbey nimiseen paikkaan, joka on ilmeisesti luostari/kirkko, joka on nykyisin auki vierailijoille. Töissä olen autellut kaikkia ja siivoillut sekä tehnyt muutamia jalkahoitoja, käsihoitoja ja hierontoja. Hoitola on melko iso, siellä on 5 hoitohuonetta sekä kaksi paikkaa manikyyreille ja pedikyyreille. Kosmetologeja siellä työskentelee yhteensä 8. Olen päässyt myös seuraamaan mm. laser karvanpoistoa. Suomessa opiskelijat saavat yleensä tehdä enemmän töitä, joten se tuntuikin aluksi turhauttavalta. 
Jalkahoitopaikat

Käsihoitopaikat



Tuotehylly

Vastaanottotiski

Yksi hoitohuoneista, jossa tehdään pääasiassa hierontoja ja kasvohoitoja


Kaikki ihmiset ovat täällä todella mukavia ja auttavia jos apua tarvitsee. Ihmiset ovat myös todella kohteliaita, joten "thank you" ja "please" on tullut sanottua todella useasti matkan aikana. Täällä on normaalia myös sanoa kaikkia rakkaaksi tai kullaksi jopa bussissa tai kaupan kassalla. 

Lauantaina menimme Annin kanssa shoppailemaan Portsmountiin, jossa oli iso kauppakeskus Cascades, josta löytyi mm. Primark. Portsmountissa oli myös Gunwharf Quays, josta löytyi monien merkkivaatteiden outletteja, kuten Michael Kors, Ted Baker, Nike ja Adidas. Sunnuntaina taas menimme käymään Nooran, Annin ja thaimaalaisen vaihto-opiskelija Pamin kanssa Donkey Sanchuaryssa, josta löytyi pelastettuja aaseja, poneja ja muutama hevonen. Täältä löytyy myös Monkey haven, jossa on eripaikoista pelastettuja apinoita ja siellä kävin edellisellä viikolla. Sunnuntaina täällä oli myös äitienpäivä.


Gunwharf Quays 



Täällä on todella helppoa liikkua busseilla, koska niitä menee joka paikkaan monta kertaa tunnissa ja koska saimme koululta bussikortit, joilla voimme matkustaa niin paljon kuin haluamme. Täällä host äiti antaa töihin evääksi yleensä jonkunlaisen täytettyn leivän, jossa voi olla sisällä esim. kanaa tai kinkkua, hedelmän, suklaapatukan sekä pienen sipsipussin ja se ne syödään yleensä 13-14 välillä ja illallinen on yleensä vasta 18-20 välillä. Mun host perhe on todella mukava, vaikka mun "äiti" Debbie asuukin yksin koiransa Patchin kanssa. Olen kuitenkin päässyt tapaamaan hänen vanhempansa ja tyttärensä, jotka asuvat lähellä. Tällä viikolla meille tulee myös toinen vaihto-oppilas Espanjasta. 

Monkey haven

Aluksi yöt tuntuivat kylmiltä, koska täällä yleensä katkaistaan lämmitykset yöksi, koska öljy on täällä niin kallista.Ravintoloissa syödessä on ärsyttävää, koska pöydään annetaan yleensä vain yksi yhteinen lasku ja siitä pitää aina laskea mitä itse joutuu maksamaan. Täällä ihmiset heittää roskat minne sattuu ja esimerkiksi koulunruokalassa kaikki roskat jätetään pöydille muiden siivottavaksi. 


Kuvia Cowesista

Käsidesiä ei työpaikalta tai koululta löydy, ei työpaikallakaan asiakkaan käsiä tai jalkoja desinfioida mitenkään, mikä on outoa Suomeen verrattuna. Työpaikalla puhtaat pyykit saatetaan myös laittaa likaiselle lattialle, josta ne lapoillaan kaappiin jopa hieman kosteina. Jokaisessa työharjoittelu paikassa myös jossa olen ollut, on ollut kerran viikossa siivoamispäivät. Silloin lattiat imuroidaan ja mopataan, mutta täällä ei kukaan tunnu puhdistavan lattioita paitsi, kun siihen on kunnolla tarvetta. Täällä työntekijöille ei ole omaa kunnollista taukotilaa, vaan lounas syödään liikkeen puolella eikä puhelimeen luultavasti vastata, jos ollaan ruokatauolla, mikä on myös eritavalla Suomessa.

Aurinkoisia terveisiä täältä päin maailmaa! 

Ella

2 kommenttia:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...