sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Viimeinen viikonloppu Moulinsissa

Niin se vaan loppu lähenee ja tuntuu siltä, että paljon on vielä näkemättä ja kokematta. Tämäkin viikonloppu on ollut jokseenkin kiireinen, vaikkakin mukava.
Eilen illalla meidät oli kutsuttu isäntäparin luo illalliselle. Mukaan oli kutsuttu myös minun työkaveri miehineen, koulun rehtori ja me Inkerin kanssa. Repsakkaa rupattelua ja hyvää ruokaa nautittiin pitkin iltaa. Alkuruoaksi oli hanhenmaksapateeta, pääruoaksi paistettua ulkofileetä, sitten juustovalikoima ja jälkiruoaksi mansikoita, melonia ja muuta makeaa. Viiniäkin kului kohtuudella.  Vasta yhdentoista tienoilla palasimme kotiin. Aamulla oli hieman pää kipeä ja piti lähteä vielä tavoittelemaan vuoristoseutua Clermont Ferrandissa.
Aurinkoisena päivänä ajelussa on sekä hyötynsä että haittansa. Upeat maisemat näkyvät selvästi eikä kylmä vaivaa pienen Fiatin ratissa. Toisaalta lämpimillä säillä olisi mukava löhöillä tekemättä mitään. Meidän kuistilla on pari terassituolia ja kyllä nekin houkuttelevat välillä.


Maisemaa jossain Vichyn ja Clermont Ferrandin välillä. Alemmassa kuvassa jälleen yksi tuhansista Ranskan linnoista.

.
Reissun jälkeen piti ottaa nokoset, sillä noin viiden tunnin ajelu vie energiaa, vaikka vaihdoimme kuskia puolimatkassa. Olimme ottaneet evästä mukaan, mutta kotiin palattuamme oli taas nälkä ja kahvia teki mieli. 


4 kommenttia:

  1. Taisi olla hyvä idea vuokrata auto? Hurjapäitä kyllä olette☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me ihan hurjapäitä olla, mutta ei kyllä ihan pienistä säikähdetä. (hymiö)

      Poista
  2. Kyllä kiitos niitä riittää ja ihan tuolla töissä ollessa on ollut kivaa. Tänään yksi mummo oli niin iloinen, kun ei oltu tavattu yli viikkoon, että antoi minulle heti poskisuukot, taputteli ja ilakoi avoimesti. Kyllä mieltä lämmittää.

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...