lauantai 9. huhtikuuta 2016

Vapaa-aikaa Moulinsin tienoilla

Vaikka työ tahtoo viedä ison osan ajasta, niin vapaatakin on saatu viettää ihan mukavasti. Kysehän on vaan siitä, että kaikki kiinnostaa ja sitten on mentävä.

St-Pourchain-sur-Allier

Ensimmäisenä viikonloppuna (26.3.16) suuntasimme parinkymmenen kilometrin päähän St-Pourchain-sur-Allieriin. Paikka on pieni kylä korkealla mäellä. Aivan huipulla on hautausmaa ja ikivanha kappeli tai kirkko, en ole varma kumpi. Hautausmaa oli pienehkö ja tuuli suhisi vienosti hautojen yli. Haudoille oli tuotu vainajien valokuvia, posliinikukkia ja koristeita. Kaikkien hautojen päällä lepäsi Jeesus ristillään. Hautaristit, -kivet ja laatat olivat huomattavasti meikäläisiä koristeellisempia.

Kuvassa kappelin vierellä oleva patsas.



Hautausmaa



Arboretum de Balaine

Matkamme kohokohtia ainakin omasta mielestäni on vierailu Arboretum de Balainessa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Vielä näin huhtikuun alussa suurin osa kasveista vasta aloittaa kukintonsa ja lehtien muodostamisen. Silti meille oli runsaasti ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Valtavat magnoliapensaat olivat täydessä kukassa ja niitä oli aina valkoisesta lähes purppuran punaiseen.
Linnamainen päärakennus (kuvassa) huikaisi kauneudellaan, etenkin kun sen pihapiirissä oli lampi joutsenineen, useita erilaisia pihapuita ja pensaita.

Arboretumin päärakennus

Vietimme arboretumissa ainakin kaksi tuntia kierrellen monia varjoisia ja kasvien reunustamia polkuja. Välillä tuntui, kuin olisimme olleet jonkinlaisessa tunnelissa. Näimme paljon sellaisia kasveja, joita emme olleet aiemmin kohdanneet. Tällainen oli mm. maan uumenista kohoava violetti kukka, joka muistutti petolinnun kynttä.

Erikoinen kukka

1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...