torstai 14. huhtikuuta 2016

Maalla on mukavaa

Kun ollaan Inkerin kanssa kovasti kasvi- ja luontoihmisiä, niin meidän onneksi tämä paikka on Keskiranskan maaseudulla. Työmatkan aikana apukuski selostaa mitä kaikkea sinä aamuna tai iltapäivänä näkyy auton ikkunasta. Kuskin pitää kuitenkin olla tarkkana.
Meidän iloksemme tapaamme joka päivä ystävämme lehmät ja lampaat omilla peltotilkuillaan ahmimassa kaiken kasvuston, mitä vaan maasta tunkee esiin. Melko usein kohtaamme haukkoja. Niitä on täällä paljon enemmän kuin Suomessa. Olisiko niillä täällä lämpimämpää, kenties. Sisiliskojakin on näkynyt silloin tällöin. Ja juuri äsken säikähdettiin kunnolla, kun pihapiirin kissa alkoi mouruta ovemme takana. Meillähän ei ole ovi lukossa koskaan, kun avain ei väänny ruosteisessa lukossa.

Meidän tuttava - rouva lehmä


Tämä eläin on rapu, joka sätkytteli marketin tiskillä muiden veden herkkujen seassa



Kasvimaailma on kiehtova. Aina pitää joka puskassa tutkia ja ihmetellä erilaisia kasveja. Monesti kasville ei löydy nimeä ja sitä sitten päivitellään ja arvuutellaan. Tuttujakin kasveja täällä tapaa: nokkoset ja voikukat ovat ihan samoja mitä meilläkin. Sen sijaan esim. niittynätkelmä on sinivalkoista ja metsäorvokit tumman sinisiä tai valkoisia. Täysin villinä täällä kasvavat bellikset ja kevätesikot. Hevoskastanjoita, vaahteroita ja kukkivia hedelmäpuita (kirsikka ainakin), on täällä paljon. Mäntyjä, koivuja tai kuusia on harvemmassa.

Magnolia kukassaan



Kuvassa joku kummallinen havupuu kummallisine käpyineen


Rautatieaseman lähellä olevaa kukkaistutusta



1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...