sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

koulua ja elamaa

Nyt on pakko keskittya ensin tuohon jalkimmaiseen. Nettiasioiden kanssa menee hermot, mutta onneksi vuokraemannan ruokapoydan aaressa saa kayttaa heidan wifia. Ja taas miulta havis tabletista suomalaiset aakkoset... joten kirjoitusvirheita tulee aika paljon helposti ;)
Tanaan kaytiin etsimassa yks arboretum, oli kylla hyvat opasteet sinne pain. Tie vaan kapeni ja huononi, mutta sitten loytyi linna ja puutarha. Pois ei sitten ollutkaan niin hyvat opasteet, joten kannykkaan ladatusta gbs-kartasta oli hyotya :D
Tassa linkki arboretumiin:
www.arboretum-balaine.com
Ja kaksi kasvihullua sai siella menemaan kolme tuntia :)

Olen ollut nyt viikon eskarissa. Avustaja on kipea, joten olen opettajan kanssa kahdestaan ryhmassa, jossa on pahimmillaan 26 oppilasta. Koulussa ei leikita kuin ulkona, sisalla ollaan kuin koulussa, onneksi ei koko aikaa poydan aaressa, silla valilla on opetustuokiota ympyrassa penkeilla opettajan ymparilla. Nurkka ja opettajan jalanjuurus on ahkerassa kaytossa, kun opettaja pitaa kuria leikki-ikaisille lapsille. Tasta saattaa paistaa pienta asenteellisuutta, mutta miusta tuollainen koulu on viisivuotiaiden lasten raakkaamista. Siella ei edes palata mitaan, mitaan leluja ei edes ole. Paiva alkaa klo 8.45 ja 11.45 alkaa lounastauko. Sita ennen on yksi vartin ulkoilu, muu aika on opetustuokioita, kirjoittamaan opettetelua (myos kaunoa) ja erilaisia tehtavia ja varittamista. Keskiviikkona ja perjantaina paiva loppuu lounaaseen, mutta muina paivina lapset tulevat takaisin klo 13.15 ja paiva jatkuu klo 16.30 asti. Iltapaivalla on samoja juttuja kuin aamulla, mutta myos liikuntaa ja askartelua ja muita taitoaineita, mutta ei leikkimista.
Opettajat pitavat tiukasti kiinni aikataulusta: vanhemmat odottavat noyrasti ulkopuolella, etta koulun portti avataan ja lapset saa tuoda kouluun ja samoin lounastauolle lahdettaessa vanhempien tulee olla tasmallisesti hakemassa lapsiaan. Onhan asioilla aina kaksi puolta mm. turvallisuus, mutta valilla tuntuu nipotukselta. Opetetaan tasmallisyytta. Ja mie oon ollu aina ajoissa, yleensa vartin etuajassa ja oottelen sisaanpaasya kuten muutkin ;)
Pakko kertoo viela yks juttu: koulussa on ihan hirmu aataminaikaset vessat, eika kopissa ole kasienpesumahdollisuutta. Eka kerran, kun vedin nupista, saikahdin, etta kohta tulee tulva. Pytyn takana olikin lappu, jossa luulen lukevan jotain nupin painamisesta takaisin alas. No, aina on yhta jannaa ja jopa mietin, etta onko pakko kayda toissa vessassa. Yks paiva palautin sit nupin tosi rivakasti alas ja tulin sitten pahaa aavistamatta seuraavan kerran asioimaan ja ... olin painanut nupin niin alas, etta sen paassa oleva koukku oli irronnut paikoiltaan, enka saanut pyttya huuhdeltua ollenkaan. Vanhana wc-korjaajana paatin katsoa, saanko sen korjattua, mutta en sitten oikein keksinyt mihin koloseen olisin sen koukun sinne virittanyt, joten paatin tunnustaa tekoseni ja huoltomies kavi sitten sen korjaamassa.... Koulun johtaja oli kylla myotatuntoinen ja pahoitteli, kun heilla on niin vanhat wc-kalusteet :)

4 kommenttia:

  1. Taalla on kello mita sattuu. Ranskassa kello oli julkaisuhetkella 20.11.

    VastaaPoista
  2. Hurjaa on! Voi reppanat! Ei kannattane kertoa miten meillä...

    VastaaPoista
  3. Kylla mie opettajalle kerroin, etta meilla eskari kestaa 4 tuntia paivassa ja opetusta on vajaa tunti ja muu aika leikitaan ja pelataan.... toisaalta nailla on parin kuukauden valein kahden viikon loma ;) Suomessa mietittais, mihin sillo lapset laitettais?

    VastaaPoista
  4. Mie meen viimeseks viikons paikkaan, jossa lapset on lomahoidossa ;)

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...