sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Terveisiä Islannista

 




2.4 oli lähtö Helsingistä ja siitä on jo kaksi viikkoa. Ajattelin, että kirjoittaminen olisi viisainta nytten, kun on kerennyt enemmän kertyä työtunteja ja tekemistä, eikä kauhea matkastressi enää paina mieltä. Matkan alku väsytti, mutta aikaeroon tottui nopeasti ja saimme onneksemme pitää pääsiäisloman ennen kunnon työviikkoa. Olen ollut erittäin iloinen, työpaikkani on aivan ihana paikka, jossa on todella hyvä työyhteisö.





Työpaikkani on lounasravintola, Vitinn Mathús. Työpäiväni alkavat kahdeksalta ja loppuvat kolmelta. Aamuheräämiset ovat aina vaikeita, mutta työpaikalle päästyäni virkistyn hyvin. Työpäivät alkavat ruokien valmistamisella, jonka jälkeen tietyt henkilöt hoitavat lounasbuffetin ja minä taas olen ollut muiden kanssa kokoamassa take away annoksia. Päivän lounasmäärä on noin 200 asiakkaasta noin 500 asiakkaaseen, joten kiirettä on. Lisäksi toimitamme ulkopuolelle, yrityksille ja työyhteisöille lounaspaketteja, joita lähtee paljon. En ole säikähtänyt kiirettä, koska ihmisiä on riittävästi hoitamaan kaikki hommat ajallaan! Islantilaiset eivät myöskään ota paineita juuri mistään.

Ympäristö on huikea, todella erilainen, kuin suomessa. Akureyri on vuorien ympäröimä, joten minne vain katsoo, näkyy vuoria! Maisema on todella kaunis.

 


Kelit ovat olleet vaihtelevia, pääsiäisen aikaan satoi rajusti vettä ja tuuli oli kova. Nyt on myös paistanut aurinko, mutta pilvisiä päiviä enimmäkseen. Kuitenkin lämpötilat ovat olleet plussan puolella, eikä ole tuntunut kovinkaan kylmältä. Aika samanlainen ilma, kuin Suomessa keväällä, täällä erona se, ettei mikään lämpötila estä uimista!

 

16.4.2023 Jutta T.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...