maanantai 24. huhtikuuta 2023

Corralejo

Miun vajaan puolen vuoden vaihto Corralejossa päätty muutama viikko sitte ja ikävä jäi. Reissusta lähti mukaan kokemuksia, uusia ystäviä ja jano nähä maailmaa lisää. 


No millanen se Corralejo sit oli? Ihana. Siellä oli rauhallista mutta silti liikkeellä paljon ihmisiä, aurinkoista, ei stressattu mistää ja useita eri kulttuureja. Paikallisista siellä ei oo kun reilu 15tuhatta ja koko Fuerteventuralla asukkaita about sata tuhatta.

Kielitaidon osalta hyvin pärjää pelkällä englannilla, moni osaa suomeakiin joitain sanoja, mutta enemmä kyllä saa irti jos pystyy ees vähän kommunikoimaa espanjaks. Corralejo on turistikaupunki, eli lähes joka kaupasta ja ravintolasta löytyy englannin puhuja. 

Mukaan ottaisin rantapyyhkeen ja aurinkorasvaa ja kävisin popcorn -rannalla, muutamia pidempiä vaatteita illalliselle, joka syödään auringonlaskun jälkee ja jotain liikkumiseen sopivaa vaatetta jos se kiinnostaa. Siinä ympärillä on monia eri ulkoharrastus mahollisuuksia, vesiurheilua, pyöräilyä ja luonnonpuistossa pääsee kävelee dyyneille ja vuorille. 

Ravintoloita on joka lähtöön ja ruokaa saa aikasesta aamusta pitkälle iltaan. Yökerhoja oli yks mutta baareja useempi siinä ympärillä ja jostain löyty tekemistä viileempiä kuukausia lukuuottamatta joka yö. Suosittelisin maistamaan paikallisia kanarianperunoita ja grillattua juustoa. Pienempiä ravintoloita vanhassa kaupungissa kannattaa myös kokeilla, ne oli monet parempia kun pääkadun turistien suosimat.

Mulla oli ainakiin aina turvallinen olo, eikä torakat häirinny. Ekan kerran ku niitä öisi vilisee ne on inhottavia, mut niihinki tottu nopeesti. 

Espanjassa yleinen siesta näky tuollakiin, mutta isommat vaate- ja ruokakaupat ja ravintolat on auki siitä huolimatta, sama pankkipäivien kanssa. Viikonloppuaikataulutkii niissä oli usein viikkoaikataulunkaa yhtäläiset siitä kaupungin turistisuudesta johtuen.

Suosittelen ehottomasti Corralejoo jos joku sinne lähtemistä harkitsee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...