torstai 20. huhtikuuta 2023

Bonjour!

 




Lensimme Ranskaan 1.3. aamuyöstä. Lensimme Pariisiin ja siitä junalla Le Touquet Paris Placeen jossa olimme viisi viikkoa.

Le Touquet on pienempi kylä joka sijaitsee meren rannalla, moni Pariisilainen viettää siellä viikonloppuja ja loma-aikoja paetakseen kaupungin hälinää.





Vuokrasimme sieltä AIRBNB asunnon jonka saimme halvalla koska viivyimme siellä pitkään ja oli off season aika, hinnat siellä olivat muuten todella korkeat koska suurin osa ihmisistä ketkä viettävät aikaa Le Touquet:ssä on rikkaita. 


Ensimmäinen päivä meni tavaroita purkaessa jonka jälkeen aloitimmekin suoraan työt.

Toinen meistä aloitti työt Opaline nimisessä lounaskahvilassa ja toinen golf resortilla työskennellen lounasravintolassa sekä hotellin illallisravintolassa.

Vaihdoimme työpaikkoja puolessa välin reissua.

Meillä oli aina vapaina maanantai ja tiistai molemmilla. Opalinessa tehtiin pidempää päivää josta sai keskiviikon myöskin vapaaksi ja golf resortilla tehtiin työvuorot kahdessa osassa (3,5h/vuoro), molemmissa oli kuitenkin 35h/viikko työtunteja. Asunnolta Opalineen käveli kymmenen minuuttia mutta golf resortille mentiin pyörällä 3km/suunta.

Hintataso on Ranskassa Suomeen verrattavissa mutta kylässä jossa olimme oli kalliimpaa eikä isoja ruokakauppoja ollut lähettyvillä. Paljon ruokia ostettiin pienistä kojuista esim. vihanneksia, hedelmiä, mereneläviä sekä siellä oli todella paljon erilaisia leipomoita. Viini oli tietenkin halvempaa koska Ranska on maana yksi suurimpia viinintuottajia. Esimerkkejä hinnoista: Jauhelihapaketti 6€, viinilasi ravintolassa 4€ ja pizzeriassa pitsat maksoivat n. 10-15€ ja parempi ravintola ruoka n. 20-25€.

 

Meitä aluksi jännitti paljon kielimuuri koska olimme kuulleet että Ranskassa ei puhuta paljoa Englantia. Mutta olemme kuitenkin sitä mieltä että asiaa on turha murehtia, joskus kommunikointi on haastavaa esim. asiakaspalvelutilanteissa mutta yleensä löytyy edes yksi joka puhuu englantia kohtuullisesti ja sama koskee työpaikkoja. Ranskassa on todella huono englannin opetus koulussa ja suurimmalla osalla ei ole myöskään kiinnostusta opiskella sitä kunnolla. Olemme myös sitä mieltä että Ranskalaiset ovat todella kieliylpeitä ja vaikka he osaisivat puhua englantia he eivät halua/uskalla.

 


 

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...