tiistai 11. huhtikuuta 2023

Lähihoitajat Norjassa

 


Matka Norjaan ja Nedstrandiin alkoi junalla ensin Helsinkiin, sieltä Osloon ja Oslosta Haugesundin pienelle kentälle. Kentällä meitä vastaanottamassa oli ystävämme, joka kuljetti meidät majoituspaikkaamme. Hänen avustuksellaan työharjoittelumme tässä pikkukylässä mahdollistui.

Aikaisemmin Suomesta ei ole ollut harjoittelijoita tässä pikkukylässä. Olemme myös Samiedun ensimmäiset lähihoitajat Norjassa! 

Kuvassa työpaikkamme Nedstrandtunetin pääsisäänkäynti, pensaasta kurkistaa ystäväni Johanna, jonka kanssa olemme samassa työssäoppimispaikassa.

Aloitimme työt maanantai aamuna 3.4, jännitimme molemmat töihin menoa, mutta aivan heti alussa jännitys kaikkosi rempseän ystävälliseen vastaanottoon ja työhön tartuttiin saman tien.

Vastaanotto on ollut ystävällinen. Meihin suhtaudutaan avoimen kiinnostuneesti. Osa puhuu englantia paremmin, osa ei juuri lainkaan.

 Norjan kielen sanoja alkaa jo oppia, mutta puhutun kielen ymmärtäminen on vielä vaikeaa. 

Ruotsia puhuttaessa myös vanhainkodin asukkaat yleensä ymmärtävät.

Työyhteisö on kuitenkin hyvin kansainvälinen, työntekijöitä on Norjan  lisäksi Thaimaasta, Filipiineiltä, Latviasta, Liettuasta, Turkista ja Suomesta. 

Ensimmäinen viikko on vierähtänyt nopeasti uusien asioiden ja kielen äärellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...