torstai 20. huhtikuuta 2023

Puuhastelua dementia osastolla Norjassa

 







Uusi viikko ja uudet kujeet. Nopeasti alkoi pääsemään talon tavoille ja yhteinen kielikin löytyy, vaikka välillä siinä haasteita koska muutamat ei puhu edes englantiakaan. Mutta kaikesta selvitään jos ei muuten niin elekielellä ja naurun remakalla. 😄 Potilaita käsitellään hellästi,  ja välittävästä kosketuksesta  huokuu aito tunne siitä että näistä  vanhuksista  todella välitetään ja kunnioitetaan.  Hoitolinjaus on kutakuinkin samanlaista kuin meillä Suomessa, joitakin hoidollista pikkujuttuja tehdään erilailla kuin meillä, mutta sitä en tässä enempää rupea purkamaan- ”pikkujuttuja”

Nämä Norjalaiset ovat kyllä mainioita. En ole nähnyt kenenkään olevan pahalla tuulella tai muutoinkaan naama ”nutturalla”.


Vastaan tulevat tervehtivät sinua hymyssä suin ja sinulle hymyillään AINA!
Naapurit auttavat toisiaan ja kyläyhteisö puhaltaa samaan hileen!
Sain minäkin kokea hieman Norjalaista avuliaisuutta, nimittäin kyydin työkaverilta kotiovelle.. ihanaa 🥰




MUTTA kuinkas sitten sattuikaan?!?! FLUNSSAHAN se otti meidät omakseen ja tauti hyppäsi oikeen mallikkaasti päällensä. Eipä ole moista tautia tullutkaan pidettyä aikoihin noin rajuna kuin se nyt tuli. Harmitti vietävästä kun joutui makaamaan monta monituista päivää neljän seinän sisässä ja kauppaankaan ei oltu päästy.

 
Mutta taas jälleen kerran -pipo päähän ja toppatakki niskaan ja paikan isäntäväki käytti meidät kaupassa🥰
Tauti alkaa olla siis selätetty ja töihin päästään piakkoin.


Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...