maanantai 30. lokakuuta 2023

Vinkkejä Erasmus-vaihtoon Lissabonissa

 Hei taas! Olen ollut Lissabonissa Erasmus-vaihdossa kuukauden, haluan jakaa muutamia vinkkejä tuleville vaihto-opiskelijoille, jotka suuntaavat tähän upeaan kaupunkiin.


        1.      Tutustu paikalliseen ruokaan: Älä jää paistinperunoihin ja hampurilaisiin, vaan rohkene maistaa paikallisia herkkuja kuten bacalhau ja sardinhas assadas. Ja älä unohda makeita pastel de nata -leivonnaisia!

        2.      Opi perusportugalia: Vaikka suurin osa lissabonilaisista puhuu englantia, paikalliset arvostavat, jos yrität puhua portugalia. Muutama perusfraasi auttaa sinua liikkumaan kaupungissa ja saamaan paikallisten suosion.

        3.      Tutustu Lissabonin naapurustoihin: Kaupunki on täynnä erilaisia naapurustoja, joista jokaisella on oma tunnelmansa. Tutustu esimerkiksi Baixa, Alfama ja Bairro Alto, ja löydä suosikkisi.

        4.      Hyödynnä julkista liikennettä: Lissabonin julkinen liikenne on kätevä tapa liikkua ympäri kaupunkia. Hanki Viva Viagem tai Naveganye-kortti heti kun mahdollista ja käytä raitiovaunuja, metroa ja busseja.

        5.      Ole avoin uusille kokemuksille: Erasmus-vaihto tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Ole avoin uusille ystävyyksille ja seikkailuille, ja nauti joka hetkestä!


Toivottavasti nämä vinkit auttavat tulevia vaihto-opiskelijoita nauttimaan Lissabonista yhtä paljon kuin minä olen nauttinut. Tämä kuukausi on ollut ikimuistoinen, ja odotan innolla sitä, että palaan tänne vielä joku päivä!



Yt Taisija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...