tiistai 10. lokakuuta 2023

Vaihdossa Fuerteventuralla kesällä 2023

 



Matkapäiväkirja 

Kirjoittaja: Nika Lebedeva, Samiedu 

Olen liiketoiminnan kolmannen vuoden opiskelija ja olin 2023 kesäkuussa vaihdossa Corralejo, Fuerteventura. Olimme kaverin kansa haaveilleet vaihdosta jo yläasteelta asti ja viimein se toteutui. Halusimme aluksi kohteeksi Bilbao, Espanja, mutta meille ehdotettiin Corralejoa enkä ole katunut hetkeäkään, että muutimme valintaa. Corralejo on väkiluvultaan noin 15 000 tuhannen suuruinen pikkukaupunki Fuerteventuralla, Kanarian saarilla. 

 

Työpaikkana minulla oli Barco Majorero, siellä pääsin olemaan turistilaivalla joka meni viereiseen pikkusaareen Lobokseen. Työtehtäviini kuului mm. köysien sitominen, asiakkaiden palvelu ja auttamaan rantautumisessa. Aluksi työpaikalla minut laitettiin myymälään, mutta en hirveämmin pitänyt siitä ja kerroin asiasta pomolle ja he kuuntelivat minua ja ottivat minut mukaan laivalle. Myymälässä ei ollut mitään tekemistä, koska espanjaa en osannut puhua. Laivalla taas englannin kielellä pärjäsi erinomaisesti. Kannattaa ehdottomasti tutustua työkavereihin kunnolla, sillä he tuovat iloa työpäiviin. Itse olen edelleen yhteydessä moniin työkavereihini, joten heistä todella voi saada kavereita. 

 

                                                  

 

 

Itse Corralejossa ei ole hirveämmin nähtävyyksiä paitsi Popcorn-ranta. Siellä on ranta, joka on täynnä popcornin muotoisia kiviä ja niiden päällä on paljon kivempi ottaa aurinkoa, koska hiekkarannalla tuulee hiekkaa kokoajan päälle. 

 

 

 

Jos haluaa käydä shoppailemassa kunnolla täytyy mennä Puerto Del Rosarioon, joka on Fuerteventuran pääkaupunki. Siellä on monia ostoskeskuksia, kun taas Corralejossa on vain yksi. Puertoon menee Corralejosta hyvin busseja ja matka kestää vain 30 min ja lippu maksaa noin 3€. 

 

Viimeisenä viikonloppuna vaihdossa kävimme työpaikkani laivalla risteilyllä viereisessä Lobos saarella. Se oli ihan huippu hauskaa, sillä pääsimme snorklaamaan erikoisten kalojen kanssa. Risteilyyn kuuluu myös minicruising ja saat valita kuinka monta tuntia haluat viettää kyseisellä saarella. Saarelta löytyy museo, yksi ravintola ja mahtavat uimarannat. Kannattaa varata paljon eväitä ja vettä mukaan, koska ravintola sulkeutuu jo aikaisin. 

Lisätään kuva...Lisätään kuva... 

 

Kohteena Corralejo on mahtava ja todella turvallinen paikka. Suosittelen lämpimästi Corralejoa vaihtopaikkana sen hyvän ruuan, ihmisten ja maisemien takia. Kohteessa on myös usein muitakin vaihtareihin ja heihin kyllä törmää siellä, mikä kannattaa käyttää hyödyksi. Eli siis kavereita kyllä kohteesta saa, vaikka menisit yksinkin😊 

Lisätään kuva...              Lisätään kuva... 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...