perjantai 9. kesäkuuta 2023

Terkkuja Islannista!

 

Ensimmäisellä viikolla toukokuuta vanhempamme kävivät kylässä ja päästiin vihdoin katsomaan Akureyrin ulkopuolella olevia nähtävyyksiä. Käytiin Myvatn nimisen järven ympäröivillä nähtävyyksillä, joihin kuului muta-altaat, tulivuori/kaldera Krafla, sekä Game of Thrones luola. 


Päivä oli kaikin puolin ihmeellinen, ja päästiin toisella toukokuun viikolla samoille nähtävyyksille uudestaan, kun poikaystäväni ja hänen isänsä vierailivat. Sainkin kehuja että olin hyvin valmistautunut matkaopas, sillä olin kerennyt ottaa selvää nähtävyyksien historiasta ennen heidän tuloaan.






Luolassa on tosiaan kuuma lähde, ja luolaa käytettiin Game of Thronesin kuvauksiin. Luolan suulle on tullut uintikielto, sillä veden lämpötila vaihtelee rajusti ja menee välillä jopa yli 60 asteen. Vähän olisin halunnut tuolla uida, mutta en uskaltanut.

 

Toisessa kuvassa on muta-altaat, jotka ovat vähän verrattavissa Geysireihin, mutta ne eivät syökse ulos vettä, vaan niissä on vain tulikuumaa kuplivaa mutaa.




Tässä on Goðafoss vesiputous, joka on matkalla, kun mennään Myvatnia päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...