perjantai 20. lokakuuta 2023

Erasmus+ vaihdossa Lissabonissa :)

 


Saavuimme Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin 30. syyskuuta ja ensimmäisten viikkojen päivät olivat lämpimiä. Joinain päivinä oli jopa 30 astetta lämmintä. Tulin vaihtoon yhdessä kaverini kanssa ja asumme täällä yhdessä. Meidän asunto sijaitsee tosi hyvällä paikalla. Tässä on metro ja juna-asema vieressä sekä ruokakauppoja. 

Miun lemppari juttu on ehdottomasti tässä kämpän lähiympäristössä puistot, joissa tykkään aamuisin käydä juoksu lenkillä. Mäkinen maasto tuo vähän lisää haastetta juoksuharjoitteluun. Mutta onneksi se ei haittaa, sillä maisemat ovat ovat tosi kauniita.

Työskentelen Mandalay spassa, joka on samassa rakennuksessa viiden tähden hotellin kanssa. Kylpylän tilat ja hoitohuoneet ovat todella hienot, siistit ja viihtyisät. Töissä olen tehnyt pelkkiä hierontoja asiakaspalvelussa. Opiskelen kosmetologiksi, joten odotin että pääsisin tekemään jotain muutakin. 
Asiakaspalvelun lisäksi teen pienempiä työtehtäviä, kuten span yleisestä siisteydestä sekä järjestyksestä huolehtiminen. Minulle on opetettu työpaikalla erilaisia hierontoja ja hieronta tyylejä. Ensimmäisellä viikolla harjoiteltiin esim. Lomi Lomi hierontatekniikka.

Samassa spassa työharjoittelussa on myös kaksi paikallista opiskelijaa, joiden kanssa ollaan paljon keskusteltu eroista opiskelussa Portugalin ja Suomen välillä. Esimerkiksi Portugalissa ei ole Ammattikoulussa ollenkaan näyttöjä, kuten Suomessa.
Liisi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...