sunnuntai 24. maaliskuuta 2019


Toka viikko on jo kulunut Tsekin pääkaupungissa opiskelumme parissa. Kaisa jatkaa nukkiensa valmistamista, hän on mm. tehnyt puisia osia ja suunnitellut vaatteita. Lidia tällä viikolla on kokeillut voimiaan savimuotoilussa ja kahdessa uudessa maalaustekniikassa: vahamaalauksessa ja renessanssi-tyylisten taulujen maalaamisessa. 
Opiskelu kestää kolmena päivänä viikossa aamusta 8-9 lähtien klo 17.30 saakka ja kahdesti viikossa opiskelupäivä on lyhyempi, kello 14:ään asti. 
Opiskelun lisäksi tutustumme aktiivisesti paikalliseen kulttuurielämään. Tällä viikolla kävimme katsomassa esitystä Image-nimisessä mustassa teatterissa. Mustan teatterin luonteenomaiset piirteet ovat mustien verhojen käyttö, pimennetty näyttämö sekä 'mustan valaistuksen' (UV-valon)  yhdistelmä, jolla pyritään synnyttämään monimutkaisia visuaalisia illuusioita. Esitys oli värikäs ja fantastinen kokemus.
Sen lisäksi kävimme Teknisessä museossa sekä Magian ja alkemistien museossa. Molemmat paikat ovat omalla tavallaan kiinnostavia. Kävimme myös Petrinin kukkulalla ihastelemassa kukkivia mantelipuita.
Lauantaina oli todellinen kesäsää ja me lähdimme Ceski Krumlov -kaupunkiin, joka sijaitsee 180 km päässä Prahasta ja kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden joukkoon ainutlaatuisten rakennustensa ansiosta. Se oli tosi kiva retki!
Huomenna aamulla taas ryhdytään opiskeluhommiin. Toivotamme kaikille tuloksellista ja aurinkoista viikkoa! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...