sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Ensimmäinen ja toinen viikko Rietissä

Ciao!


Saavuimme Rietiin maanantaina 9.4. Lensimme ensin Roomaan josta tulimme taksilla Rietiin. Sää oli erittäin sateinen ja viileä. Meitä vastassa oli opettaja Massimo, joka vei meidät asunnolle ja pääsimme asettumaan taloksi. Asuntomme on kaksikerroksinen, meillä on pieni keittiö, oleskelutila ja vessa josta löytyy suihku ja pesukone alakerrassa, yläkerrassa on poikien yhteinen huone ja tyttöjen huoneet sekä vessa jossa on suihku. Asuntomme sijaitsee hyvällä paikalla, lähikauppaan kävelee noin 10 minuuttia sekä läheltä löytyy muutama pizzeria. Kaikki muukin (työpaikat, kauppakeskus, kahviloita, ravintoloita ja Italian keskipiste on lyhyen kävelymatkan päässä. Ilta oli vapaata ja tapasimme vuokraisäntämme Brunon. Kävimme kaupassa ja tutkimme paikkoja.

                                                                   kotikatu

                            
                     



Seuraavana päivänä menimme vierailemaan koululle jossa kerroimme pienelle ryhmälle Suomesta. Kävimme myös tutustumassa koulun opetuskeittiöön. Sen jälkeen kävimme tutustumassa kaikkien työpaikkoihin. Vili työskentelee ravintolassa "Bar Ristorante Edoardo", Leevi työskentelee ravintolassa "La Piazzetta", Sara työskentelee leipomo kahvilassa "Pasticceria f.lli Napoleone" ja Noora työskentelee kahvilassa "Pasticceria Fiori". Pojat kävivät illalla Rietiä ympäröivillä vuorilla  kiipeilemässä.


Keskiviikkona saimme viettää vapaapäivää ja valmistautua torstaina alkaviin töihin. Työt alkoivat jokaisella hyvin, päivät ovat lyhyitä ja rentoja. Töiden jälkeen jää aikaa aina tutustua kaupunkiin ja tehdä yhdessä jotain.





Sunnuntaina vietimme yhdessä vapaapäivää.
Maanantaina pojat lähtivät aamulla junalla Roomaan. Roomassa pojat vierailivat Colosseumilla sekä kävivät kiertelemässä kauppoja ja tutustumassa Roomaan. Sara vietti vapaapäivää kotona ja Noora oli töissä.
                 

                                                   


Seuraava viikko töissä sujui kaikilla hyvin, ilma on ollut hyvin aurinkoinen ja lämmin noin 23-28 astetta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!


1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...