maanantai 23. huhtikuuta 2018

23.4.2018 Kuulumiset Eupenista

Moi!


Tasan viikko sitten saavuimme lämpimään Eupeniin. Matka meni haahuilen ympäriinsä, etsiessä milloin mitäkin. Kölnissä myöhästyimme junastamme, joten jouduimme odottamaan seuraavaa junaa tunnin verran. Aachenissa opettaja oli meitä vastassa, joka vei meidät Eupenin paikalliseen hostelliin. 

Ensimmäinen päivä kului koulussa, jossa tutustuimme paikallisiin nuoriin. Koulupäivän loputtua nuoret näyttelivät meille paikkoja. Söimme myös ranskalaisia, joista Belgia on tunnettu. Keskiviikkona tutustuimme työpaikkaamme, Marienheim Raereniin. Iltapäivästä nuoret näyttivät meille Gilepen. Siellä oli mahtavat maisemat. 

Loppuviikon työpäivät menivät totutellessa työympäristöön ja tapoihin. Kielimuuri on töissä suuri, sillä kukaan ei juurikaan puhu englantia. Kommunikointi menee elehtimällä ja muutamilla saksan kielen sanoilla. Perjantaina nuoret veivät meidät Aacheniin viettämään aikaan. Viikonloppu meni levätessä, aurinkoa ottaen ja chillailen paikallisten nuorten kanssa. Kelit ovat olleet koko viikon noin 25 astetta.

Tschüs!

Janina & Johan












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...