tiistai 15. marraskuuta 2016

2 viikko Edinburghissa

Ilmakin alkaa jo viilenemään täällä! Viimeset viikot on mennyt hyvin, pieni kulttuurishokki iski ensimmäisen viikon jälkeen, mutta se meni nopeasti ohi. Maanantaina 31.10 oli Halloween ja kävimme juhlimassa sitä jo viikonloppuna. Olin yllättynyt miten paljon ihmisiä oli pukeutuneena liikenteessä! Maantaina oli virallinen Halloween ja tulifestivaali Royal Milessa, vanhassa kaupungissa, mutta en valitettavasti päässyt sinne, koska minulla oli töitä seuraavana päivänä. 



Työtkin on alkanut luistamaan jo paremmin ja pikkuhiljaa alan saamaan myös haastavampia työtehtäviä. Viime viikko oli aika kiireinen töissä ja sunnuntait ovat kiireisimpiä päiviä viikossa.




Kielen kanssa on vielä ongelmia mutta onneksi löysin facebookista sellaisen ryhmän kun Finns in Scotland - Skotlannin suomalaiset ja olen saanut sieltä paljon apuja ja kannustuksia yrittämään uusia asioita! Osallistuin sellaiseen ryhmään kun International English Meetup Group. Siellä järjestetään paljon tapaamisia esim. johonkin pubiin ja sinne mennään viettämään iltaa ja keskustelemaan ihmisten kanssa. se on hyvä tapa saada uusia ystäviä ja kehittää kielitaitoa. ja mikä parasta. on se, että kutsussa lukee "tule yksin niin opit enemmän." 
Olin tällä viikolla yhdessä tapaamisessa ja aluksi pelkäsin ihan älyttömästi puhua, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa illan aikana alkoi sujumaan! Ilta oli tosi mukava aijon myös jatkossa mennä tuleviin tapaamisiin!

1 kommentti:

  1. Hieno löytö tuo Facen ryhmä! Kielitaito paranee puhumalla, jatka vain harjoittelua, sitä varten sinne menit :)

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...