torstai 10. joulukuuta 2015

Sisustusopintoja Prahassa: 3. viikko

Moikka!
Tässäpä miun kolmannen opiskeluviikon pikaiset kuulumiset Prahasta. Hyvin on mennyt kokonaisuudessaan, koti-ikävä ei ole vaivannut ja edelleen olisi paljon paikkoja nähtävänä ja asioita koettavana. Mutta mennääs nyt postauksen aiheeseen, eli viime viikkoon!


Alkuviikon olin tosiaan kipeänä, joten kouluun en päässyt, mutta keskiviikkoiltapäivänä, kun vointi oli jo hieman parempi, yritin kotona itsenäisesti muistella SketchUpin käyttöä ja jatkaa siitä mihin jäin. En kuitenkaan osannut jatkaa seuraavaan vaiheeseen, eli roskakorin kanteen, joten torstaina koulussa kysyin kaveriltani apua ongelmiini ja sainkin kannen lopulta tehtyä. Loppupäivästä kerkesin vielä yrittää muokata selkänojan sivuja esteettisesti miellyttävimmiksi, mutta se jäi kesken.

Siinä se kansi pikkuhiljaa valmistuu

Valmis!

Tässä vielä todiste miun epätoivoisista räpellyksistä...

Tajusinpas myös lisätä metalliosat roskakorin ja kannen väliin wau!

Perjantaina siis jatkoin selkänojan sivuista ja sainkin lopulta kaikki penkin osat valmiiksi. Seuraava vaihe olikin penkin kasaaminen ensin värittömänä versiona ja sitten sen värittäminen. Yritin etsiä netistä materiaalikuvia (koivu, siperian lehtikuusi, betoni), mutta suurin osa ei suostunut toimimaan ohjelmassa, joten jouduin turvautumaan niihin, jotka toimivat tai ohjelman omiin materiaalikansioihin. Lisäsin siis pinnoille niille kuuluvat materiaalit (koivu, betoni) ja maalatun puun värivaihtoehdoista tein keltaisen, sinisen ja valkoisen. Miun suunnitelman 3D-suunnitelma oli siis nyt valmis, käytännössä ainoastaan kolmessa päivässä, vaikka en ollut ikinä aiemmin käyttänyt koko ohjelmaa tai tehnyt muutakaan vastaavaa huonekalusuunnittelua (jei!). Tämän suorituksen ansiosta pääsin hyvillä mielillä viikonlopun viettoon, joka meni melkoisen rauhallisissa ja tavanomaisissa tunnelmissa.

Osat valmiina, tässä näkyy nyt se selkänojankin sivu



Pelkät betoniosat (tässä kuvassa vielä pienesti virheellinen versio, mutta en kerro missä mättää ;D)

Koivu




Nyt on opinnot ihan loppusuoralla, enää huominen päivä koulua ja maanantaina koko projektin esittely koulun rehtorille ja vararehtorille sekä sisustusosaston johtajalle, joka tuntee kyllä projektini jo todella hyvin, sillä hän on ollut pääasiallinen opettajani. Ilmeisesti on ihan hyvin tullut paiskittua hommia, kun ko. opettaja on tarjonnut miulle kahvia ja erinäisiä kahvileipiä jo kolme kertaa koulupäivien aikana, haha! Palaan kuitenkin tämän viikon tapahtumiin tarkemmin vasta seuraavassa postauksessa, eli ensi viikkoon!

- Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...