keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Praha, kolmas keskiviikko by Päivi

Yhä vaikeampaa keksiä jotain uutta jännittävää. Ei tämä enää tästä muutu.

Jos vaikka vihjeitä tuleville vaihtareille (ei tätä kukaan muu luekaan...) 

- jos englanninkielessä on puutteita niin äkkiä täydennysopinnot käyntiin. Ällistyttävän monet paikalliset eivät osaa englantia juuri lainkaan joten sinun täytyy osata tulkita heidän yrityksiään. Kaksi puolikielistä ei pääse mihinkään. 

- hymyile. Ihan oikeasti. Ystävällinen virnistys naamalle niin tilanne alkaa sujua. On totta että Suomessa on aika usein tapana pitää naama peruslukemilla mutta nyt ei ollakaan Suomessa. Hymy naamalle vaikka leukapieliä kramppaisi ja hostelli selvittää huoneongelmat, poliisisetä neuvoo ystävällisesti tien ja kärttyiseltä vaikuttava opettaja onkin kiltti kuin joulupukki. 

- ratikka on metroa hitaampi mutta ikkunoista vilahtaa aina kaikenlaista mielenkiintoista johon mielellään tutustuisi lähemmin. Jos aikaa on niin seuraavalla pysäkillä ulos ja mukavan kaupan ovesta sisään (tai esittäydyt kiehtovalle paikalliselle ;) Seuraava ratikka tulee kymmenen minuutin kuluttua jos ei olekaan hauskaa. 

- älä suotta pakkaa ylenmäärin kaikkea. Jos tarvitsee hygieniatuotteita tai uusia vaatteita niin mielummin ostaa ne täältä murto-osalla Suomen hinnoista.


Loput saatte keksiä itse kun tulette :) 

Viikon kuvana jouluinen sivuprojektini 


1 kommentti:

  1. Nappaan nuo siun vihjeet talteen itselleni ja uusille vaihtareille jaettaviksi!!

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...