maanantai 7. joulukuuta 2015

Greetings from Prague (week 3)

Kolmas viikko takana and time to do my weekly check-in...
Kaikki hyvin ja ennallaan täällä Prahassa, just alko vika kokonaine viikko ja loppuspurtti viel koulussa sekä vapaa-ajalla.
Mutta siis viime viikolla tuli varattuu tatuointiaika ja vaihdettuu makuuhuoneen omistajaa täällä kämpillä, postitettuu vuokrasopimuksii Suomee ja käytyy IKEAssa syömässä hyvässä seurassa. Eilen käytiin leffassa ja se on kyl melko erilaista kun kotona: leffan piti alkaa 17.50, mutta ensimmäiset 20min oli mainoksia (huom, mainoksia eikä pelkkiä trailereita, vaikka kyllä niitäki tuli) ja leffa loppui 45min myöhempään kun mitä oltiin laskeskeltu nettisivuilla ilmoitettujen tietojen mukaan... Eli niille jotka suunnittelee leffaan menoa Tšekissä tiedoksi, että varatkaapas sitten reilusti aikaa!!

Koulussa sitten maanantaina jatkoin samaa projektia desgning tunnilla mitä olen tehnyt alusta saakka. Eli siltä varalta, etten ole jo kertonut niin tässä vähän tietoa: täällä on työn alla monella luokalla yhteinen muotinäytös jonka teemana on erilaiset mineraalit. Itselleni valitsin sitten meripihkan ja sen inspiroimana lähdin suunnittelemaan. Useiden suunnitelmien joukosta valitsin sitten parhaan ja mulle annettiin sellainen pikkuinen mallinukke jolle pitää käsin ommella joistain jämäkankaista kyseinen vaate jonka on suunnitellut. Ompelu meneillään mulla vieläkin, tämä kun on ihan uusi lähestymistapa mulle. Nooh oppiipahan uutta :D


Computer designingissa vaihdettiin tietokoneohjelmaa ja tehtiin tällaisia printtejä kankaisiin:




Tiistaina sain kuulla shoe designingissa, että huomenna taas lähden reissuun... Hmhmmm mutta siitä lisää sitten ens päivityksessä... Viimeksi siis jatkettiin teippien kanssa säätämistä: päälipuolen teipit irroitettiin ja laitettiin mahdollisimman sileästi paperille ja leikattiin irti. Sitten sisä- ja ulkojalan läpysköistä tehtiin välimuoto jonka mukaan tehtiin sellainen kangaspäällinen puujalalle. Se sitten naulattiin jalkaan kiinni ja huomenna siis siitä taas jatketaan eteenpäin.





Tiistaina sitten lähdin myös jälleen ranskalaisten ryhmän kanssa käymään Barrandov film studiolla katsomassa heidän pukuvarastoaan. Opastettu kierros kesti n.1.5h ja opas puhui onneksi englantia hyvin. Tarkentaakseni kierroksen sisältöä täsmällisesti niin tässä lainaus yhtiön nettisivuilta: "The Barrandov Studios Costumes and Props Department offers a unique assortment of more than 260,000 costumes, hairpieces, and accessories, ranging from prehistoric times through the present day."
Muutama elokuva ja sarja joissa on kyseisiä vaatteita ollut: Amadeus, Narnia ja Tudors.
(Kuvien laatu on mitä on, vähän kiireellä ja keskittymättä niitä napsin, kun keskityin kuuntelemaan... Ja ainoa huone muuten missä ei saanut ottaa kuvia oli armeija-huone, missä oli poliisien ja sotilaiden univormuja...)

























Sinne studiolle mentiin eka metrolla ja sitten bussilla. Ei oltu enää turistialueella ei.



Keskiviikkona sitten oli taas iha vakiopäivä, jatkoin designing hommia pikkunukkeni kanssa. Opo auttoi printtaamaan papereita mikä oli mukavaa, kun yksin mul olis kestäny ikuisuus pähkäillä sen tulostimen kanssa kun se ei tietenkään ollut englanniksi...
Ja torstain olinkin sitten kipeänä niin siihen loppui mun kouluviikko!! Täällä oltu kaikki vuorotellen vähä pipi...

Mutta joo, eipä mulla toistaseksi ole muuta oleellista kerrottavaa. Nautitaan nyt täysillä viikon verran, kun vielä voidaan x)

Stay tuned...

<3:lla Rebe

 P.S. vielä vähän koulusta kuvia...







Ja vielä ihan pakko!! Suomi mainittu, torilla tavataan!! In Chapeau Rogue...

1 kommentti:

  1. Klassikkokuosien kimpussa. Vaikuttaa että olit ihan tyytyväinen oppimaasi!!

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...