Työssäoppimassa pienessä ranskalaisessa konditoriakahvilassa
Työharjoittelua
Avignonissa, hra Crepinin idyllisessä konditoriakahvilassa on nyt takana pari
viikkoa ja tunnelmat ovat vähintäänkin iloiset ja kaikkien järjestelyjen ja
jännityksen jälkeen helpottuneet. Matkasta erityistä on tehnyt se, että
koululaiset lapseni pääsivät mukaan matkaan seikkailumielisen opiskelukaverini
lähdettyä mukaan matkaan matkaseuraksi ja pitämään huolta lapsista työpäivien
aikana.
Valoisa ja viihtyisä asuntomme on kivenheiton päässä leipomosta ja keskustaan on vartin kävelymatka, joten puitteet arkeen ovat oikein hyvät.
Leipomossa vastaanotto oli lämmin ja iloinen ja työhän croissantin valmistuksen ja leivosten parissa on päässyt alusta alkaen, ohjaus on ollut napakkaa ja kannustavaa ja oppia on kertynyt.
Työaikana töitä tehdään tauotta, mutta työpäivä on 6h ja työajasta pidetään kiinni. Englannin kielellä pärjää hyvin, vaikka ranskankielen taito olisi kyllä eduksi, tottakai.
Avignon on vanha kaupunki, jossa riittää ihmettelemistä vapaa-ajalle, jos historian havina sattuu kiinnostamaan, muurien sisään rakentunut keskusta-alue on kyllä kaunis ja tunnelmallinen. Ravintoloita, kauppoja ja tottakai aivan ihanan idyllisiä kahviloita on moneen makuun.
Terveisin, Elisa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti