perjantai 10. marraskuuta 2023

Ein Praktikum in Deutschland



Hallo! 


Vietän viiden viikon Erasmus-vaihtojaksoa Saksan Warendorfissa, IT-alan työharjoittelussa. Ensimmäiset pari viikkoa on pian takana päin, joten ajattelin, että nyt olisi hyvä aika kertoa kuulumisia täältä suunnalta. 


Saavuin Saksaan aamulennolla 28.9. Lensin Düsseldorfiin, josta jatkoin junalla matkaa Beckumiin. Juna-asemalla minua oli vastassa host-äiti, jonka luona majoitun. Host-perheeseeni kuuluu vanhemmat ja neljä aikuista lasta, jotka ovat kaikki jo muuttaneet pois kotoa. 


Ensimmäinen päivä kului pääasiallisesti uutta oppiessa ja väsymystä taistellessa, sillä lähtöä edeltävänä yönä unet jäivät melko lyhyiksi. Ehdimme kuitenkin host-isän kanssa käydä n. 25 km pyörälenkillä katsastamassa työmatkaa ja hieman muuta ympäristöä.











Työt minulla alkoivat 4.10., joten sain rauhassa totutella uuteen ympäristöön useamman päivän ajan ennen töiden alkua. Täällä Nordrhein-Westfalenin alueella oli syysloma 2.10-15.10 ja host-perheeni lähti lomalle, joten jäin yksin talonvahdiksi.


Työt alkoivat tosiaan keskiviikkona 4.10 ja työpaikka löytyy viereisestä Sassenbergin kaupungista. Noin 8 km työmatka suuntaansa taittuu mukavasti pyörällä. Työpaikkanani toimii L.B. Bohle niminen yritys, joka valmistaa koneita ja ohjelmistoja lääketeollisuuden yrityksille. Itse olen tähän mennessä päässyt käännöshommiin kääntämään laitteiden termistöä suomeksi, auttamaan ohjelmoinnissa sekä asentamaan ohjelmistoja näyttölaitteille. 










Töitä on arkisin päivittäin 8-16, paitsi perjantaisin, jolloin pääsen jo kolmelta. Viikonloppuisin matkustelen lähialueilla ja vähän kauempanakin. Olen jo ehtinyt käydä Bielefeldissä, Münsterissä ja Amsterdamissa, Hollannissa. Tavoitteena olisi vielä käydä ainakin Kölnissä, Sveitsissä ja mahdollisesti toistamiseen Amsterdamissa. Hommasin itselleni heti alussa 49 euron Deutschland-ticketin, jolla pääsen matkustamaan julkisissa ilmaiseksi, pois lukien nopeat ICE ja IC junat. 











Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat olleet siis hyvin työntäyteisiä ja tapahtumarikkaita. Pidän työpaikasta, vaikkakin se ei ihan omaa alaa olekaan. Työt ovat enemmän ohjelmistokehittäjän alaa, kun taas itse opiskelen IT-tuen puolella, mutta nautin uuden oppimisesta ja haasteista. Siitä kertoo jo sekin, että käytän täällä pelkästään saksan kieltä. Englantia ei ole tullut puhuttua sitten ensimmäisen työpäivän. 


Tschau!


Aurora


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...