sunnuntai 12. helmikuuta 2023

ZARAGOZA

LÄHIHOITAJAOPISKELIJANA ESPANJASSA

Hola!

Puoliväli ylitetty, kyllä aika menee nopeasti. 

Julkisesta liikenteestä pitää sanoa, että se on halpaa. Yksi matka maksaa  0,41€ (vaihtoaika 1h), eli ei juuri mitään. Ja se toimii muutenkin, busseja tulee niin usein, ettei hirveästi haittaa jos yhdestä myöhästyy. Menneellä viikolla loppui maskipakko julkisessa liikenteessä. 

Minä olen täällä juonut hanavettä ihan eka illasta lähtien, eikä mitään vatsatauteja ole ollut. KOP KOP, ettei tuliskaan😀 Muutenkin olen ollut aikasta terveenä, vähän nuhaa oli tuossa, mutta ei paha.

                                                                                                                                                                      29.1. täällä oli Zaragozan suojeluspyhimyksen päivä San Valero "Sambalero" Taas syötiin roscon, kermavaahto täytteistä pullaa jonka on munkkirinkilän muotoinen. 



Sisään piilotetaan esine, ja joka saa esineen on onnekas. Ostin yhden ja sain tuon onnea tuottavan vihreän olion. Kaupungilla oli tapahtumia ja Plaza Pilarilla jättimäisen kokoinen roscone, jota en ehtinyt näkemään, kun nukuin edellisen illan tanssimisen jälkeen niin kauan, että se oli syöty kun tulin kaupunkiin. Ohjelmaa näin minäkin ja kävin Pilarissa sisällä kun se oli juhlapäivän kunniaksi ilmaista. 

Espanjalaiseen tapaan juhlapäivän sattuessa viikonloppuun maanantai on vapaapäivä. Tätä voisi ehdottaa Savonlinnalle. Pyhän Olavin päivä vapaaksi!


Töissä on ollut puhetta ja tehty ryhmätöitä erilaisista viestintä tavoista. Viittomisia, pistekirjoitusta, kuvia... Läheisestä viittomakielen koulusta kävi ryhmä vierailemassa. Näimme kuinka pistekirjoitusta kirjoitetaan ja he lauloivat meille laulun johon oli tehty viittomat. Kiinnostuin taas viittomakielestä. 

Teimme myös retken taidenäyttelyyn. Tämä taidenäyttely koostui kehitysvammaisten tekemästä taiteesta. Mukana oli myös kaksi taiteilijoista ja he kertoivat omista töistään ja presessista miten teokset ovat syntyneet.




Töissä nuoret ovat alkaneet suunnittelemaan musikaalia. Musikaalin nimeksi tuli ehdotusten ja äänestysten jälkeen "Cantar y bailar, esto es un no parar"


~ "Laululla ja tanssilla ei ole rajaa". Musikaali valmistuu kesäkuussa ja minulle on luvattu lähettää siitä video. Oikein odotoan sitä!






Raisa kävi toisen kerran. Tälläkertaa hän tanssi ja teki taikatemppuja.



Adios

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...