torstai 25. huhtikuuta 2019

Terkut Maltalta!


Hei,

ollaan vietetty täällä Maltalla nyt reilu viisi viikkoa ja aika on kulunut erittäin nopeasti.

Asuntomme on Bugibbassa, St Pauls Baylla, joka on alueena erittäin mukava ja merenranta löytyy läheltä asuntoamme. Meillä jokaisella on työpaikat eripuolilla saarta, joten mennään kaikki töihin bussilla, joihin on pari kertaa mennyt hermot. Se vaatii totuttelua. 10 kilometrin matkaan voi helposti kulua 2 tuntia, koska bussit ovat usein täynnä ja ajavat ohi, tai ovat vain erittäin myöhässä tai eivät tule ollenkaan. 

Työmatkojen takia päivistä tulee tosi pitkiä, ja kotona ollaan usein vasta 7-8 aikaan, joten iltaisin yleensä vain lepäillään ja syödään.


Sitten vähän meidän työpaikoistamme. Jokaisella on kaksi vapaapäivää viikossa. 


Jenny:

Olen töissä Popeye Villagessa animatorina. Se on turistikohde, jossa kuvattiin Kippari Kallen elokuva 1980-luvulla. Työtehtäviin kuuluu tanssiesitykset, kasvomaalaus, ilmapalloeläinten teko, lasten synttärijuhlien järjestys, minigolfissa avustaminen, popparien teko, asiakkaista kuvien ottaminen, lapsille leikkien järjestäminen, lipunmyynti, matkamuistomyymälässä auttaminen. Tarjoilijanakin olen kerran ollut. Työ on tosi hauskaa ja monipuolista, energiaa pitää löytyä paljon. Harjottelijoita meitä on noin 30 Espanjasta, Saksasta ja Suomesta. 



Tällä hetkellä meillä on menossa pääsiäisviikot, ja kylässä on teemana Liisa ihmemaassa. Meillä on paraateja, teemaan liittyvä walkthrough, ja elokuvasta tutut hahmot pyörivät ympäri kylää.



Käänneltiin ilmapalloista pupuja.
Paraatin tanssiesityksen asut.



Popeye Village



Vili:
Olen töissä The Chophouse nimisessä a la carte-ravintolassa Sliemassa. Työvuoroni ovat lähes aina klo 15-22, joten täytyy aina tulla yöbussilla pois toiselta puolelta maata. Busseja menee öisin todella harvoin. Työtehtäviini kuuluu esivalmistelut, jälkiruokaosiosta vastaaminen ja niiden kokoaminen lautasille, ja myös alkuruokien asettelu lautasille. Joka päivä teen myös henkilökunnan ruoan. Työpaikka on erittäin vaativa sen tasoon nähden. Se on yksi Maltan parhaimmista ravintoloista. 




Creme brulee
Valkosipulileipää punajuuri täytteellä
Red Prawn Crudo


Leevi:
Työskentelin ensimmäiset kolme viikkoa Palazo De Pirolla. Se on tilaus-ja juhlaruokaravintola, jossa meni myös annosruokia. Se oli mielenkiintoinen paikka työskennellä. Sen jälkeen vaihdoin samaan konserniin kuuluvaan ravintolaan nimeltä Xara Lodge. Se on myös tilaus-ja juhlaruokaravintola, jossa pidetään paljon häitä. Lodgella annosmäärät ovat paljon isompia, koska asiakkaitakin on paljon enemmän. Se on fine dining ravintola, jossa tehdään paljon pikkutarkkaa työtä annoksiin. Työpaikkani sijaitsee keskellä maata, jonne kulkuyhteydet ovat erittäin heikot ja bussit ovat lähes aina täynnä. Pahimmillaan olen joutunut odottamaan bussia kotiin 3 h 15 min. Tämä johtuu siitä, että työpaikkani sijaitsee Mdinassa, joka on yksi Maltan suosituimmista turistikohteista.


Vapaa-ajalla olemme käyneet mm. keilaamassa, uimassa, syömässä, shoppailemassa ja tutkimassa erikaupunkeja. Vili ja Jenny kävi pikaisesti pyörähtämässä myös Gozon saarella. Nyt on menossa Maltalla ilotulitusfestivaalit, jossa kävimme myös pyörähtämässä.

Vielä on monta kuukautta edessä, joten hyvin kerkeää näkemään ja kokemaan kaikkea uutta! 

                              Malta Fireworks Festival 2019
Ghajn Tuffieha beach


Terveisin Vili, Jenny ja Leevi



1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...