maanantai 20. marraskuuta 2017

Café con leche, por favor

 Terkkuja Espanjan auringon alta! Ollaan vietetty täällä nyt 11 päivää ja tähän mennessä kaikki on mennyt oikein mainiosti. Torstaina 9.11 lensimme Barcelonaan, jossa vietimme yhden yön. Seuraavana aamuna kerkesimme käydä katsomassa Sagrada Familiaa, jonka jälkeen lähdimme junalla kohti Zaragozaa.

Zaragozassa meitä vastassa oli koordinaattorimme, jonka kanssa tulimme suoraan työharjoittelupaikallemme, jossa myös majoitumme. Hotelli on pieni perheyritys ja hyvä ensivaikutelmamme on säilynyt kokajan.  Perjantai-iltana kävimme hieman kävelemässä ja tutustumassa kaupunkiin.

Lauantai-aamuna molemmilla alkoi työt klo 8. Molempien työharjoittelu on hotellin kahvilan puolella, jossa autamme aamupalalla sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Kun saavuimme kahvilaan, siellä oli hirveä häslinki menossa, mutta muut työntekijät ottivat meidät ystävällisesti vastaan ja auttoivat.

Suurinosa muista työntekijöistä ovat englannin kielen taitoisia, mutta on muutama, jotka eivät puhu kuin espanjaa. Molemmat meistä on oppinut jo hieman kahvilaan liittyvää sanastoa espanjaksi.

Sunnuntai sujui samalla tavalla uuteen työhön tutustuessa vähitellen. Maanantaina oli ensimmäinen vapaapäivä, jolloin tapasimme koordinaattorin kanssa, tutustuimme lisää kaupunkiin ja kävimme shoppailemassa.

Ensimmäisen viikon työvuorossa minä(Jenny) olin aamuvuorossa klo 6.30-13.30. Autoin aamupalan tekemisessä, tein erilaisia kahveja, siivosin pöytiä sekä autoin muita työntekijöitä. Mielestäni tämä on mielenkiintoista ja on kiva olla ns. liikkeellä koko työvuoron ajan.

Emmalla oli kaksi ensimmäistä päivää iltavuoroa. Vuoro oli nimetty marmeladivuoroksi, koska hotelli tekee omia marmeladeja sekä limonaadia. Emma auttoi sitruunoiden raastamisessa, etikettien laitossa purkkeihin sekä hyllytti tuotteita. Loppuviikosta Emmakin oli aamuvuorossa ja teki samoja työtehtäviä kuin minäkin.

Meidän toinen työviikko menee samoilla työvuoroilla. Näiden menneiden päivien aikana olemme hyvin kerenneet tutustua kauniiseen Zaragozaan.

Jenny ja Emma










2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että teillä menee noin hienosti! Kuvatkin näyttää, meidän räntäsateesta katsottuna,ihanan kesäisiltä. Mites espanjan kieli taipuu?

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa ja paikat näyttävät tutuilta...!😁

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...